TTB'den Kaz Dağları için çağrı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir Aktan, Kaz Dağları'ndaki altın madeni arama çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Tarihi, doğası, temiz havası ve suyunla anılan Kaz Dağları altın madenciliği girişimleri durdurulmaz ise sadece madencilikle anılır hale gelecek'' dedi.

Yayınlanma: 18.11.2012 - 12:07
Abone Ol google-news

Prof. Dr. Aktan, bir otelde Kaz Dağları ile ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Mühendis ve Mimarları Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve TTB olarak, Kaz Dağları yöresinin binlerce yıllık tarihi ve doğal güzelliklerini binlerce yıl sonrasına taşıyabilmek amacıyla yürütülen mücadeleye destek olmak için kente geldiklerini söyledi.

''Bizler yaşamı savunmak, yaşama hakkımıza sahip çıkmak için Kaz Dağları'ndayız, Çanakkale'deyiz. Yöre halkının sesini büyütmek için buradayız'' diyen Aktan, tarihi, doğası, ''Tarihi, doğası, temiz havası ve suyunla anılan Kaz Dağları, altın madenciliği girişimleri durdurulmazsa sadece madencilikle anılır hale gelecek'' diye konuştu.

Aktan, Türkiye'de altın madenciliği konusunda yaşanan Bergama tecrübesinin birçok gerçeği gözler önüne serdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''10 yıl önce yargı kararlarına rağmen Bergama'da sürdürülen yanlış, bugün Kaz Dağları'nda inatla devam etmektedir. Bizler siyasal iktidarı ve yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz. Gelin ilk ağaç kesilmeden, ilk kazma vurulmadan, ölüm çukurları açılmadan, toprağımız, havamız bozulmadan, sularımız zehirlenmeden ve bölgemiz susuz kalmadan önce bir kez daha düşünün. Bölge hakkında yerel örgütlerimizin ve uzman meslektaşlarımızın hazırladığı onlarca raporu algılamaya çalışın. Yöre halkının haklı sesini duyun. Bölgedeki tüm arama, işletme faaliyetlerini durdurun, ruhsatları iptal edin. Bu güzellikleri görmeyerek yağmalayanları, buna izin verenleri yada görmezden gelenleri, bugün bizler, yarın da gelecek kuşaklar asla hoş görmeyeceklerdir.''

Toplantıya, CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, TMMOB, TBB ile TTB üyeleri katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler