TÜDEF'ten belediyelere çağrı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, belediye hizmetlerinde soygunu değil, insanı, insan yaşamını öncelik edinen politikaların uygulanmasını istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 14:27
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, yerel seçimlere ilişkin olarak Ankara Gökdelen binası önünde yaptığı basın açıklamasında, yapılacak seçimlerde kentleri yönetmeye talip adaylardan Ankara ve tüketicinin haklarının savunan adayların seçilmelerine taraf olacaklarını belirtti.

Yerel yönetimlerde ''tüccar belediyecilik'' anlayışına son verilmesi gerektiğini ifade eden Çetin, ''belediye hizmetlerinde soygunu değil, insanı, insan yaşamını öncelik edinen politikaların uygulanmasını, demokratik kontrol mekanizmalarının oluşturulmasını sağlama yönünde irade gösteren ve savunan adaylardan yana olacağız'' diye konuştu.
 

Yerel yönetimden istenenler

Yerel yönetimden istenenleri de sıralayan Çetin, araçların değil, insanların taşınacağı bir toplu taşıma uygulaması, engelsiz kaldırımlar, bisiklet yolları, pahalı toplu taşım ücretleri yerine fiyatların düşük olduğu bir sistem, yeşil enerji yatırımları, içilebilir su sağlanması ve su ücretlerinin düşürülmesini talep ettiklerini kaydetti.

Kalitesiz kömürlerin dağıtımının engellenerek, ''sadaka niyetine'' dağıtılan kömürlerin durdurulması gerektiğinibelirten Çetin, doğalgaz fiyatlarının belediyelerce sübvanse edilerek, fiyatının düşürülmesi ve ısınmaya dönük çözüm ve politikaların uygulanması gerektiğini ifade etti.

Kamu ihtiyaçlarının tüketiciyi zarara uğratan özel sektör işbirliği ile değil kamu-kamu işbirliği ile yapılarak hizmetlerin yeniden belediyeleştirilmesi gerektiğini savunan Çetin, bütün hizmet adımlarında da toplumun güçsüz kesimlerine pozitif ayrımcılık uygulanmasını, yardımların sadaka verme anlayışı yerine sosyal devlet yönetimi ile yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

''Gökçek Gitçek, Sola Çek''

Bir grup tüketici adına konuşan Önder Alpgedik de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in uygulamalarını eleştirerek, ''Gökçek Gitçek, Sola Çek'' kampanyası başlattıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından da dernek üyeleri ile bir grup tüketici ''Kirli hava, kirli su, işte Gökçek bu'' şeklinde slogan atarak, üzerinde ''The Ankara Büyükşehir Krallığı'' yazan ve Gökçek'in resminin bulunduğu 100 dolarlık banknotlara benzeyen kağıtlar dağıttılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler