TUDEM Edebiyat Dersleri Başladı

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile TUDEM Yayın Grubu’nun birlikte yürüttüğü TUDEM Edebiyat Okulu Projesi kapsamında; ünlü yazarlar ilkokul öğretmenleri ile buluştu.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 17:27
Abone Ol google-news

Beyoğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda 19 Aralık 2015 Cumartesi günü proje açılışı yapıldı ve ilk seminerlerin ardından bir kokteyl verildi. TUDEM Yayın Grubu’nun ev sahipliğini yaptığı kokteylde Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul yöneticileri ve proje katılımcısı öğretmenler bir araya geldi.
Projenin ilk gününde TUDEM Yazarları Toprak Işık ve Koray Avcı ÇakmanÖğrencilere Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?” başlıklı teorik ve pratik uygulamalara dayalı bir seminer verdi. “Kitaptan Korkmak” isimli oturumda ise öğrenciler tarafından ders materyali olarak algılanan kitapların nasıl birer keyif unsuruna dönüştürülebileceği konusu ele alındı. İlk gün seminerleri Koray Avcı Çakman’ın “Gülen Sakız Ağacı” isimli kitabı üzerine yaratıcı okuma uygulaması ile devam etti. Toprak Işık ve Koray Avcı Çakman’ın birlikte yönettikleri, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ile ilgili sunum, tartışma ve soru-cevap bölümleri ile projenin ilk ayağı tamamlanmış oldu.
TUDEM Edebiyat Okulu Projesi’nin Mavisel YENER ve Aytül AKAL’ın “Çocuk Edebiyatında Şiir”, Habib BEKTAŞ ve Miyase SERTBARUT’un “Eleştirel Okuma” başlıklı seminerler ile devam edeceği açıklandı. Projeye kaydolan 74 ilkokul öğretmeninin, 18 saatlik (üç hafta) eğitimin ardından, TUDEM ve MEB onaylı katılım sertifikası almaya hak kazanacakları bildirildi.
Kokteyle katılan TUDEM Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ercan GÜNAYDIN, “Bu projeye İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’müz ile birlikte imza attığımız için gururluyuz. TUDEM olarak MEB’in Yazarlar Okullarda Projesi’nde de aktif olarak yer alan yayıncıların başında geliyoruz. Bir yıl boyunca 1000’e yakın etkinlik düzenliyor, ülkenin çeşitli illerindeki okullara yazarlarımızla birlikte gidiyoruz, öğrencilerimizi edebiyat sevinci ile kucaklıyoruz” dedi. TUDEM Edebiyat Okulu Projesi’nde, öğretmenlik mesleğine değer veren ve kendini geliştirmeye açık ilkokul öğretmenlerini çocuk ve gençlik edebiyatının deneyimli kalemleriyle buluşturacaklarını belirten GÜNAYDIN, “Projeye öğretmenlerimizin yoğun ilgisi oldu, beklediğimizin üzerinde başvuru aldık. Projenin ikinci etabı, bahar aylarında, İstanbul Anadolu Yakası’nda olacak. İstanbul Millî Eğitim Müdürümüzün başlattığı ve öncü olduğu bu projenin diğer illere de örnek olmasını, ülke geneline yayılmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler