Tuluyhan Uğurlu'dan, Meryem Ana Kilisesi'nde konser

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, ''Dünya Başkenti İstanbul'' adlı projesi kapsamında Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde konser verecek.

Yayınlanma: 12.02.2013 - 09:12
Abone Ol google-news

Tuluyhan Uğurlu, Türkiye ve dünyada 300'ün üzerinde konserde seslendirdiği ''Dünya Başkenti İstanbul'' adlı projesine, İstanbul'un farklı mekanlarından birinde devam edecek.
Kumkapı'da Meryem Ana Kilisesi kompleksi içinde bulunan Mesrop Mutafyan Kültür Merkezi'nde 23 Şubat Cumartesi ve 24 Şubat Pazar günleri gerçekleştireceği konserle Uğurlu, İstanbul'un farklı bir yüzünü, farklı bir semtini anlatacak.

Tuluyhan Uğurlu, konserlerinde sahneyi kaval ve neyde Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, yaylı tambur ve elektrogitarda Uğur Varol, kontrbasta Umut Sel ile paylaşacak. Uğurlu, konserin bir bölümünde, Tenor Adruşan Kirkor Halaçyan'a piyanosu ile eşlik edecek.
Konserde, müzikle senkronize yürüyen ve İstanbul'u anlatan görsel sunumdan yararlanılacak.

''Dünya Başkenti İstanbul'' sunumunda, Meryem Ana Kilisesi ve İstanbul'un sur içini anlatan iki ayrı bölüm de yer alacak.

Meryem Ana Kilisesi Kompleksi Mesrop Mutafyan Kültür Merkezi'nin tarihi 1800'lere kadar uzanıyor. 1. Dünya Savaşı sırasında depo olarak kullanılan mekan, 1940'lı yıllarda zincir ve halat fabrikası olarak hizmet verdi. Mekan, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında 28 Aralık 2011'de kilise ve kültür merkezi olarak dini ve resmi törenle yıllar sonra tekrar hizmet vermeye başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler