'Tuncay Güney'in ne olduğu belli değil'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, ''Ne olduğu belli olmayan bir adam Tuncay Güney, Türkiye'de kullanılmış mı bilmiyoruz ama okyanus ötesi ülkeden burayı karıştırmaya yetmiştir. Eğer çok önemliyse getirir buraya yasalar çerçevesinde gerekeni yaparsınız. '' dedi. Selvi, Ergenekon'un bir baskı aracı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 17.01.2009 - 15:56
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Karabük'te partisinin Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım toplantısında, Tuncay Güney'in kim olduğu, ne yaptığı, sağlık durumu ve neyi ne kadar bildiğinin belli olmadığını söyledi.

Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, kimse tarafından halka verilmediğini ve kanla canla alındığını anlatan Selvi, şunları kaydetti: ''Ne olduğu belli olmayan bir adam Tuncay Güney, Türkiye'de kullanılmış mı bilmiyoruz ama okyanus ötesi ülkeden burayı karıştırmaya yetmiştir. Eğer çok önemliyse getirir buraya yasalar çerçevesinde gerekeni yaparsınız. Böylesine sağlık sorunu olan ve Türkiye'yi karmakarışık eden, 70 milyonu oyuncağa çeviren adama, 'iktidardayım' diye TRT'de program yaptıracaksınız, üstüne para vereceksiniz ve Türkiye için nadide insanlara hakaret ettireceksiniz. Bu olay başka bir ülkede olsa ertesi günü hesap sorulur. Ama meydanı boş zannediyorlar, arkalarındaki emperyalistlerin ve işbirlikçilerin kendilerini sonuna kadar kurtaracağını sanıyorlar.''

 

Ergenekon bir baskı aracıdır

Ergenekon soruşturması kapsamında suçları ortaya çıkmadan ve soruşturma bitmeden bu ülke için hizmet edenlerin alınıp götürülerek gözdağı verildiğini iddia eden Selvi, şöyle devam etti: ''Ergenekon bir baskı aracıdır. CHP suç işleyen, hata eden, kuralları çiğneyen, bir yapıya, kişiye ve çeteye sahip çıkabilir mi? Hayır. Kim suç işlemişse, onlar daha iktidara gelmeden bizim mücadelemiz vardı. Suç işleyen yasalar ve hukuk çerçevesinde cezasını çekmelidir. Ama bunlar öyle yapmadı, çete ve mafya ile AKP'ye ve hükümete karşı olanları da alıp götürüyorlar, baskı oluşturuyorlar. Özgürlüklere ve özellikle hukuka uygun olmayan şekilde gözdağı vermek için alıp götürüldüler. O nedenle ısrarla belirli günlerde dalgalar ardı adına geliyor, yapay bir gündem oluşturmak için bunlar yapılıyor. Bu sesler kim nasıl saptırırsa saptırsın faşizmin ayak sesleridir. Faşizme ve demokratik gidişi önlemeye bu ülkenin insanları müsaade etmeyecektir.''

CHP'nin Karabük belediye başkanı Enver Tümen'in tanıtıldığı toplantıda Selvi, partilerine yeni katılan 127 kişi adına 10 kişiye parti rozeti taktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler