Tunus'ta muhalifler birleşiyor

Tunus'ta muhalif partilerin oluşturduğu Tunus İçin Birlik Bloku, 2 yeni partinin bünyesine katıldığını duyurdu.

Yayınlanma: 16.02.2013 - 13:55
Abone Ol google-news

Tunus İçin Birlik Bloku, yeni katılımlarla Blokun tabanının genişlediğini ve yaz aylarında yapılması muhtemel seçimlerde yerini alacak ''tek bir siyasi taraf'' oluşturulduğunu açıkladı.

Blokun çatısı altında toplanan 5 parti, siyasi cephe oluşturulması, Tunus'un çıkarlarına hizmet edecek seçimler ve devrimin hedeflerinin başarıya ulaşmasında etkin bir rol oynamak üzere anlaşma imzaladı.

Tunus İçin Birlik Bloku kuruluş bildirgesinde, Tunus Kurucu Meclisi'nin güvenilirliğini kaybettiği öne sürülerek, anayasa formülasyonunun tamamlanması ve onaylanması için 3 ay içerisinde uzlaşı sağlanması gerektiği belirtildi.

Cumhuriyetçi Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Meyye el-Jiribi düzenleen ortak basın toplantısında, ülkede suikasta varan şiddet olaylarının yaygınlaştığı, istikrara ihtiyaç duyulduğu siyasi ortamda ve doğru bir zamanlamayla Tunus İçin Birlik Bloku'nun kurulduğunu ifade etti.

Jiribi, Tunus İçin Birlik Bloku'nun Başbakan Hammadi el-Cibali'nin teknokrat hükümet kurma girişimini desteklediğini ancak milli mutabakat sağlanmadan bunun başarılamayacağını savundu.

Demokratik Yol Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Semir Bittayyib ise ''Birlik, başta İçişleri ve Adalet bakanlığı olmak üzere, bakanlıkların paylaşılması belirlenmeden hükümet oluşturulmasını kabul etmeyecektir'' dedi.

Tunus'un Sesi Partisi Genel Sekreteri Et-Tayyib El-Bekkuş, Cibali'nin teknokrat hükümet kurma girişiminin başarısız olması ve istifa etmesi halinde dahi bu görüşü savunacaklarını belirtti.

Demokratik Yol, Tunus'un Sesi ve Cumhuriyetçi Parti'den oluşan Tunus İçin Birlik Bloku, son olarak Sosyalist Partisi ve Ulusal Demokratik İş Partisi'nin de katılımıyla bünyesinde 5 partiyi barındırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler