Tüp bebek tedavilerinde yüksek başarı için
Yüksek başarı için tüp bebek laboratuarının koşulları anne rahmindeki koşullara en yakın düzeyde olmalı.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı en çok etkileyen faktörlerin başında Tüp Bebek laboratuarının koşulları, altyapısı ve kalitesi geliyor. Tüp Bebek tedavisi sırasında anne ve babadan alınan yumurtalar ve spermler laboratuar koşullarında döllenerek embriyolar oluşturuluyor ve oluşan bu embriyoların kalitesi takip edilerek en iyi embriyo veya embriyolar seçilerek anne rahmine yerleştiriliyor.
IVI Tüp Bebek Merkezi Laboratuar Direktörü Dr. Tuğçe Pehlivan Budak “Tüp Bebek tedavisi sırasında tüp bebek laboratuarının koşulları anne rahmindeki koşullara en yakın düzeyde olmalıdır. Bunu sağlamak için öncelikle laboratuarda uygun ısı, nem ve steril hava koşullarını sağlayacak komplike bir alt yapının olması gereklidir”dedi.
Bunun ötesinde embriyoların içinde saklandığı inkübatörlerin, embriyo gözlemlerinin ve işlemlerin yapıldığı mikroskopların anne rahmine en yakın ısı ve gaz seviyelerinde özellikle sabit olarak tutulması gerektiğini belirten Budak, “Tek embriyo transferine geçmiş olduğumuz bu dönemde tüp bebek laboratuarının altyapısı ve kalitesi ön plana çıkmakta ve çok önem kazanmaktadır. Laboratuar kalitesi arttıkça embriyo başına elde edilen gebelik oranları da artmaktadır”dedi.
Tüp Bebek tedavisinde yeni teknikler
Tüp Bebek Laboratuarı direktörü Dr. Tuğçe Pehlivan Budak, “Son yıllarda vitrifikasyon adı verilen hızlı dondurma yöntemi sayesinde dondurulan embriyolarda, çözdürme sonrası canlilik oranı %95 olup hiç dondurulmamış embriyolarla aynı gebelik oranları elde edilmektedir. Bu sayede transfer sonrası arta kalan embriyolar başarılı bir şekilde dondurulabiliyor ve hastaya daha ilerde bu embriyolarla tekrar gebelik şansı sunulabiliyor” dedi.
Yeni tekniklerin arasında ilk sırada tüm kromozomların genetik incelemesine olanak sağlayan “array CGH” yönteminin geldiğini belirten Dr. Budak, “FISH tekniğiyle belli sayıda kromozomların incelemesi yapılabiliyorken “array CGH” tekniği, embriyodan biopsi ile alınan tek hücrede tüm kromozomların incelenmesine ve genetik olarak sağlıklı embriyoların seçilerek transfer edilmesine olanak sağlamaktadır. Bu yöntem, tek embriyo transferinde sağlıklı embriyoyu seçerek gebelik şansını arttırmak amacıyla kullanılabileceği gibi, embriyolarında kromozom bozukluğu ihtimali yüksek olan 40 yaş üstü kadınlarda, tekrarlayan düşük ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda da kullanılabilir” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Çiçekçiyi yumrukla öldürmüştü: İstenen ceza belli oldu
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti