Turhan Selçuk sergisi

Karikatürist Turhan Selçuk'un seçme eserleri, Almanya'nın Düsseldorf kentinde sergileniyor. Almanya'da yaklaşık 3 yıldan bu yana 30 ayrı kentte açılan seyyar sergi, 10 Şubat'a kadar Düsseldorf'ta açık kalacak.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 17:43
Abone Ol google-news

Mozaik derneğinin öncülüğünde, Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB) Düsseldorf-Mittlerer Niederrhein teşkilatı, Rosa Luxemburg Vakfı ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Türk Toplumu tarafından desteklenen sergi, Bertha-von-Suttner-Platz adlı meydandaki ''Weiterbildunszentrum'' eğitim merkezinde açıldı.

Dünya çapında ''Karikatürün Picasso''su olarak tanınan ve İstanbul'da yaşayan 85 yaşındaki Turhan Selçuk'un, sağlık sorunları nedeniyle hazır bulunamadığı serginin açılışında, Mozaik derneğinin Başkanı Monika Lent-Öztürk, ''Sivri Tüy Ren'e nasıl geldi?'' konulu bir konuşma yaptı. Muzaffer Genç'in bağlama resitaliyle renk kattığı açılış kokteylinde gazeteci-yazar Mehmet Canbolat, Selçuk'un sanatçı kişiliğinin yanı sıra yaşamı boyunca verdiği siyasi mücadeleden kesitleri, slayt gösterisi eşliğinde sundu ve sergide yer alan eserlerini yorumladı.
Canbolat, Selçuk'un eserlerine bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişinin bir seyir defteri gibi görülebileceğini söyledi.

Selçuk'un sergisi Almanya'da son olarak 12 Şubat'ta Hamm kentinde açılacak ve 16 Mart'ta Selanik'te düzenlenecek bir kültür festivalinin açılış sergisi olacak. Almanya'da yaklaşık 3 yıldan bu yana 30 ayrı kentte açılan seyyar sergi, 10 Şubat'a kadar Düsseldorf'ta açık kalacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler