Turistler Muğla'da bekliyor

İzlanda'da faaliyete geçen yanardağının püskürttüğü kül bulutunun uçuş güvenliğini tehlikeye atmasından dolayı Avrupa'daki bazı hava alanlarının uçuşa kapatılması nedeniyle Muğla ve ilçelerinde tatil yapan turistleri, turizmciler 1 gün misafir edecek.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 10:50
Abone Ol google-news

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, İzlanda'da faaliyete geçen yanardağdan yükselen kül bulutunun uçuş güvenliğini tehlikeye atmasından dolayı Avrupa'daki bazı hava alanlarının uçuşa kapatıldığını anımsatarak, ''Uçakları iptal olduğu için ülkelerine dönemeyen turistleri Muğla'daki otellerde misafir etmek için girişimlerimiz oldu. Marmaris ve Dalaman'da bu konuda çalışma yapılıyor'' dedi.

Altıparmak, turistlerin yurt dışına çıkışlarında kullandıkları Dalaman hava alanında da bir dizi tedbir alındığına işaret ederek, ''Ülkelerine dönemeyen turistlerin sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbir alındı. Dalaman'da kaymakamımız bir çalışma yaptı. Uçağı ertelenen turistler ilçedeki otellerde misafir edilecekler. Sivil Havacılıktan uçuşların ertelenmesi ile ilgili yeni bir bilgi ulaşmadı'' diye konuştu.

 

6 bin turist ülkesine dönemedi

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, İzlanda'da faaliyete geçen yanardağın oluşturduğu toz bulutları ve taşıdığı kütlelerin uçaklara zarar vereceği gerekçesiyle Avrupa'nın kuzeyindeki ülkelerde uçuşlar ara verildiğini bildirdi.

İskandinav turistlerin bir kısmının İstanbul'da beklediklerini ifade eden Özbozdağ, ''Marmaris'te çok sayıda turist ülkelerine dönmek için bekliyor. Bugün içerisinde haber bekliyoruz. Uçak seferlerinin normale döneceğini düşünüyoruz. Bu çok marjinal bir olay. İlk defa böyle bir şey başımıza geliyor. Turistlerin ülkelerine gidemediği gibi beklediğimiz turistler de uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle gelemedi'' dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz ise İzlanda'da faaliyete geçen yanardağın yarattığı kül bulutunun uçuş güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle uçaklarının uçuş tarihi ertelenen turistleri, yaşanan bu sıra dışı olay nedeniyle bir gün fazladan ağırlayacaklarına işaret ederek, ''Otelcilerimiz bu fazladan bir günlük konaklama için herhangi bir konaklama ücreti talep etmedi. Seferlerin yapılamaması nedeniyle şuanda yaklaşık 6 bin turist ülkelerine dönemedi. Aynı şekilde bekleyen turistleri götürmesi gereken uçaklar yaklaşık 6 bin turist daha getirecekti. Bu olaydan dolayı o turistler de gelemedi.''

Açıkgöz, en son aldığımız bilgilere göre uçuşların 24 saat daha ertelendiğine işaret ederek, ''Tur operatörleriyle sürekli görüşme halindeyiz. Sivil Havacığın bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz'' dedi.

Uçak seferlerinin ertelenmesi nedeniyle Marmarisli turizmciler tarafından otellerde 1 gün ücretsiz olarak ağırlanacak olan turistler ise alınan kararın Türk turizmini olumlu etkileyeceğini belirterek, ''Bu kararlarla turistlere Türk misafirperverliği gösterilmiş oldu. Türk turizmciler, otellerinde misafir ettikleri tatilcilerin seneye tekrar Marmaris ve Muğla'ya gelmesini garantilemiş oldu'' diye konuştu.
 

Bodrum

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, İzlanda'da meydana gelen yanardağ patlamasının Bodrum'u turizm açısından etkilemediğini söyledi. Kendilerine şimdiye kadar herhangi bir olumsuz durumun aktarılmadığını belirten Gökbel, ''Turizmci arkadaşlarla sürekli irtibat halindeyiz. Gelişmeleri yakından izliyoruz'' dedi.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel sekreteri Orhan Kavala ise otelciler olarak olaydan etkilenmelerinin söz konusu olmadığını bildirdi. Rezervasyonların normal şekilde devam ettiğine işaret eden Kavala, ''Oradan dönüp Bodrum'a gelen herhangi bir turist kafilesi yok, böyle bir durum oluşursa bu turistleri ağırlayacak kapasiteye sahibiz'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler