Türk Eğitim-Sen'den ÖSYM'ye siyah çelenk

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, YGS'ye giren Turgay Karakuş'un, ''130 kişilik zümre için tahsis edilen 30 Nisan 2011 tarihli 'Fen Bilimleri Sınavı'nın Anayasa'nın amir hükümlerine aykırılık teşkil ettiği ve sınav bütünlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle, 27 Mart 2011 tarihli YGS ile ilgili yürütmenin durdurulması ve sınavın iptali için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtığını'' bildirdi.

Yayınlanma: 03.05.2011 - 12:43
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen üyeleri ile ÖSYM personelinin de katıldığı bir grup, basın açıklaması için ÖSYM binası önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup, ''Yandaş Giriş Sınavı'', ''Biz Tatmin Olmadık, İkna da...'' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Koncuk, YGS ile ilgili şaibelerin, hataların ÖSYM çalışanlarından kaynaklandığının ileri sürüldüğünü belirterek, ''ÖSYM personeline yönelik iddialar gerçek dışıdır ve tamamen cahilliğin ürünüdür'' dedi.

Dijital baskıya geçen ve adaya özgü kitapçık uygulamasının getirildiğini anımsatan Koncuk, YGS'deki şaibenin de bundan kaynaklandığını ileri sürdü.

Cezaevlerinde hatalı kitapçık nedeniyle sınavın yenilenmesinin puanları, sıralamaları tamamen değiştirdiğini belirten Koncuk, ''Bu durum sınav bütünlüğünü bozmuş, eşitliği ortadan kaldırmıştır. Bunun da sorumlusu yine ÖYSM Başkanı Ali Demir'dir'' dedi.
Sınavlarda yaşanan skandalların ÖSYM'nin yönetim anlayışından, tecrübesizliğinden ve beceriksizliğinden kaynaklandığını öne süren Koncuk, ÖSYM'de canla başla çalışan, sınav skandalları ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan personeli sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca YGS soruşturmasının hala sürdüğünü belirten Koncuk, bu sırada YGS sonuçlarının açıklanmasının ''YGS'deki şaibenin örtbas edilmek istenmesi'' anlamına geldiğini savundu.

Şu anda ÖSYM'nin toplumun güven duymadığı bir kurum haline geldiğini ileri süren Koncuk, ''Bu durum, iktidarın ve ÖSYM Başkanı Ali Demir'in eseridir'' diye konuştu.
Koncuk, YGS'ye giren Turgay Karakuş isimli adayın, 130 kişilik zümre için tahsis edilen 30 Nisan 2011 tarihli ''Fen Bilimleri Sınavı''nın Anayasa'nın amir hükümlerine aykırılık teşkil ettiği ve sınav bütünlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle, 27 Mart 2011 tarihli YGS ile ilgili yürütmenin durdurulması ve sınavın iptali için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtığını bildirdi.

Turgay Karakuş da yaptığı konuşmada, Fen Bilimleri Sınavı'nın yenilenmesini eleştirerek, bu sınavın ulusal bir sınav olduğunu, sınavın bütünlüğünün ihlal edildiğini ileri sürdü.
Karakuş, ÖSYM Başkanından bu şaibeyi ortadan kaldırmasını beklediklerini ifade ederek, sınavın iptal edilmesi gerektiğini ve bu konunun seçim malzemesi yapılmasına karşı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Koncuk, siyah çelengi ÖSYM'nin giriş kapısına bıraktı.
Bu arada ÖSYM çalışanı Gazi Taşyürek, YGS'de yaşananların faturasının ÖSYM çalışanlarına kesilmesini eleştirdi. Taşyürek, ortaya çıkan şaibelerin personelden kaynaklanmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler