Türk-İş'in büyük mitingi yarın

TÜRK-İŞ'in, bir dizi talebini dile getirmek için düzenlediği "Ekmek, Barış, Özgürlük için Demokrasi ve Haklar Mitingi" yarın Ankara'da yapılacak.

Yayınlanma: 16.01.2010 - 11:00
Abone Ol google-news

Türk-İş'ten yapılan açıklamaya göre, miting yarın Ankara Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Mitinge katılacak işçiler saat 10.00 da Ankara Tren Garı önünde buluşacak ve yürüyüş korteji oluşturacak. Yürüyüş saat 11.00, miting ise işçilerin alana gelmesiyle 12.00'de başlayacak.

Mitingde Adana Yaprak Tütün İşletmesi'nden TEKEL işçisi Hatice Koçak, İstanbul'dan itfaiye işçisi Şenol Karlankuş ile Ankara Şeker Fabrikası'ndan şeker işçisi Sema Akyol birer konuşma yapacak. Bu konuşmaların ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu da mitinge katılanlara hitaben konuşacak. Mitingde ses sanatçıları Onur Akın ile Ali Şan konserlerine yer verilecek.

Öte yandan, Türk-İş'in düzenlediği mitinge CHP tüm örgütleriyle kitlesel destek verecek. Bunun yanı sıra sendikalar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ise siyasi partiler de mitinge katılacak. Öta yandan, miting nedeniyle Ankara'daki bazı yollar trafiğe kapatılacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü de miting için yoğun güvenlik önlemi aldı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler