Türk TIR'ları günlerdir Habur'da mahsur

Bağdat yönetimi ülkeye Türk firmalarının girişini engellemek amacıyla domuz yalanına başvurdu.

Yayınlanma: 08.11.2013 - 16:13
Abone Ol google-news

Bağdat yönetimi, Türk hükümetiyle yaşadığı sorun nedeniyle Türk firmalarının ülkeye girişini engellemek için akıl almaz bir yalana başvurdu. Türk firmalarının ürünlerinde domuz yağı olduğunu iddia ederek TIR'ları Habur'da bekletince 100 kilometrelik kuyruk oluştu. Domuz yalanının neden olduğu zarar ise şimdiden 70 milyon doları aştı.

Irak'a ve bölge ülkelerine çikolata ve şekerleme ürünleri ihracatı yapan firmaların TIR'ları, günlerdir Habur sınır kapısında bekletiliyor. Ürünlerde domuz yağı kullanıldığını iddia eden Irak merkezi hükümeti, bu yalanıyla Türk hükümetini ekonomik olarak köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, Bağdat yönetiminin takındığı bu tavır ve yalanı nedeniyle oldukça zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, 'İşin siyasi olduğunu düşünüyorum. Türk ekonomisini baltalamak istiyorlar. Bu işten Türkiye'nin ihracatı zarar görüyor. Başta İsrail olmak üzere Mısır'la ve Irak'la ciddi sorunlar yaşıyoruz. Sadece 1 firmanın 100 TIR'ı Habur'da günlerdir bekletiliyor. Bu durumun acilen çözülmesi gerekiyor"' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler