Türkeş: İktidar halkı cepheleştiriyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, iktidarın iç politikada halkı cepheleştirmekten başka bir işlev görmediğini, dış politikada da hem devletin hem de uluslararası topluluğun emniyetini hiçe saydığını söyledi.

Yayınlanma: 18.07.2013 - 20:31
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, iktidarın iç politikada halkı cepheleştirmekten başka bir işlev görmediğini, dış politikada da hem devletin hem de uluslararası topluluğun emniyetini hiçe saydığını ileri sürdü.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdi.

"Arap Baharı" olgusuyla sarsılan AKP dış politikasının iflasın eşiğine geldiğini ifade eden Türkeş, iktidarın Mısır ve Suriye konusundaki yaklaşımını eleştirdi.

AKP'li iktidarının Mısır'daki gelişmelere çifte standartla yaklaştığını savunan Türkeş, şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan'ın her defasında 'kardeşim' diye bahsettiği Mursi'nin akıbetine üzüldüğünün farkındayız. Yine söz konusu harekatın, Mursi'ye olduğu kadar Sayın Erdoğan'ın bölgede inşa etmeyi düşlediği düzene de karşı yapıldığının da bilincindeyiz. Nitekim Obama yönetiminin Suriye'de AKP iktidarını neden yalnız bıraktığı da büyük fotoğrafa bakıldığında gayet net bir biçimde anlaşılmaktadır.

Sayın Erdoğan, bölgede kardeşleriyle birlikte kendi iktidar modeliyle uyumlu; yani demokrat olmaktan çok çoğunlukçu ve mezhepçi bir sistemi arzulamaktadır. Ne var ki son günlerde saptandığı üzere, 21. yüzyılda bu eğilimlerin meşruiyeti ve geçerliliği kalmamıştır, yoktur."

Çözüm sürecini de eleştiren Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın günlük işlerle meşgul siyasetçi profilini bir kenara bırakarak devlet adamı mertebesine terfi etmeyi inatla reddettiğini kaydetti.

Türkeş, "İç politikada halkı cepheleştirmekten başka bir işlev görmeyen iktidar, dış politikada da hem devletimizin hem de uluslararası topluluğun emniyetini hiçe saymaktadır. Bölge siyasetine hükmetmek yalnızca çok seyahat ederek olmaz. Unutulmamalıdır ki, leylek de çok uçar ve fakat ömrü laklakla geçer. Sayın Erdoğan'ı ve kabinesini vakit kaybetmeden sorumluluklarını almaya ve esas vazifelerini ifa etmeye davet ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler