Türkiye donuyor

Türkiye genelinde etkili yağış bekleniyor. Marmara ve Ege'de sıcaklar 4 ila 6 derece düşecek. Kuvvetleri rüzgar Marmara ve Batı Karadeniz'de fırtınaya dönüşecek. Rüzgarlar Ege ve Akdeniz'de de etkili olacak.

Yayınlanma: 23.01.2010 - 07:31
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, İskenderun, K.Maraş), Batı Karadeniz'in batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın), Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Marmara ile Ege bölgesinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı (Poyraz), Güney Ege ile doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı (Lodos), Akdeniz'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli fırtına (60-80 km/saat), Batı Karadeniz'de kuvvetli ve fırtına (50-60 km/saat) şeklinde esecek.


Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, İskenderun, K.Maraş) Batı Karadeniz'in batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın), Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.


Fırtına uyarısı

Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden Marmara'da kuvvetli fırtına (60-80 km/saat), batı Karadeniz'de kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.


Buzlanma ve don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.


Bölgelere göre hava durumu

Yapılan değerlendirmelere göre bölgelerde hava durumu şöyle tahmin ediliyor:

Marmara: Çok bulutlu, bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yağışların; bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

Ege: Çok bulutlu ve bölge geneli öğle saatlerine kadar hafif yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya, Uşak) buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu doğusu ile sabah saatlerinde bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Doğu Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar: Yağmur batısı ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-60 km/saat) şeklinde esecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ, Tunceli ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve zamanla karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler