'Türkiye ekonomisi adeta çakıldı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iktidarın kamuoyunu sürekli yapay gündemlerle oyaladığını, bu sırada Türkiye ekonomisinin giderek kötüleştiğini iddia etti.

Yayınlanma: 11.12.2012 - 11:49
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yaptığı yazılı açıklamada ekonomik verileri değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte iyice yavaşladığını savunan Oran, yılın tümü için yüzde 4 olarak hedeflenen büyüme hızının yüzde 3,2 olarak revize edildiğini belirtti.
Umut Oran, verilerin ekonominin durma noktasına doğru hızla gittiğine iddida ederek, dokuz aylık GSYH ve Ekim ayı sanayi üretim verilerinin, 2012'nin Türkiye için ekonomide kayıp bir yıl olduğunu şimdiden gösterdiğini söyledi.

Oran, şunları kaydetti: ''Çok başlı ekonomi yönetimi iyi gitmiyor. Şoförlerden birisi frene diğeri gaza basma derdine girince arabanın debriyaj balatasını sıyırdılar. Araba her tarafından sinyal veriyor ama anlayana. Motor dağılmak üzere, araba yolda kalacak, Başbakan acilen şoförlerinin ehliyetlerini kontrol ettirsin. Motosiklet ehliyetiyle otomatik vitesli araba kullanılmaz. AKP kamuoyunu sürekli yapay gündemlerle oyalarken, Türkiye ekonomisi adeta çakıldı. Büyümede, bu yıl tüketim ve yatırım eğiliminin hız kesmesi nedeniyle başlayan yavaşlama, 3. çeyrekte neredeyse durma noktasına geldi. Temmuz-Eylül döneminde sabit fiyatlarla sadece yüzde 1,6 ile son 12 çeyreğin en düşük büyümesi kaydedildi.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler