"Türkiye haklarını saklı tutuyor"

AB Dişişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Türk uçağının düşürülmesi ile ilgili "Türkiye durumu gözden geçirdiğini açıkladı. Uluslararası hukuktan doğan haklarını saklı tutuyor" dedi.

Yayınlanma: 25.06.2012 - 08:29
Abone Ol google-news

AB dışişleri bakanları Lüksemburg'da Suriye gündemiyle toplandı. Toplantıda Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi de gündeme geldi. AB dışişleri bakanları, Suriye'yi kınadı.

Toplantının ardından konuşan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, "Türkiye durumu gözden geçirdiğini açıkladı. Uluslararası hukuktan doğan haklarını saklı tutuyor. Yakın temasta olmaya devam edeceğiz" dedi.

Ashton, düşürülen uçağın pilotlarının zor durumdaki ailelerinin hislerini paylaştığını belirtti.
Silahsız uçağı hedef alan Suriye'yi kınayan Ashton, Şam yönetiminin "uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini" vurguladı.

Öte yandan Ashton, Suriye muhalefetine bir amaç etrafında buluşma ve herkesi kucaklayarak birlik sağlamaları çağrısında bulundu.

Toplantının öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ashton, "Endişeliyiz, itidalli olunmalı" demişti.

 

Çin: Bölge çok hassas

Çin, Türk askeri uçağının uluslararası sularda Suriye tarafından düşürülmesinin ardından bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak değerlendirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin'in hadiseyi yakından izlediğini belirterek bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak niteledi.

İlgili tarafların hadisenin diplomatik yollardan çözümü için çaba harcamaları gerektiğini söyleyen Hong, taraflara gerilimi daha da tırmandıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler