"Türkiye hapisteki gazeteci sayısıyla birinci"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye'nin hapisteki gazeteci sayısıyla dünyada birinci olduğunu savunarak, ''İşte AKP'nin ileri demokrasisi bu'' dedi.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 13:26
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yazılı açıklamasında, Uluslararası Basın Enstitüsünün (IPI) açıkladığı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) raporunu değerlendirdi.

Raporun, ''Türkiye demokrasisi için bir yüz karası'' olduğunu ileri süren Toprak, şunları kaydetti:

''Uluslararası Basın Enstitüsünün açıkladığı 'Basın Özgürlüğü' ile ilgili AGİT raporuna göre Türkiye, 57 tutuklu gazeteci ile Çin ve İran'ı geride bırakarak, 'gazeteci hapsi listesi'nde birinci olmuştur. Bu sayıda tutuklu gazeteci, dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Geçtiğimiz Aralık ayında listenin ilk sırasında 34'er tutuklu gazeteci ile Çin ve İran yer almaktaydı. IPI'nin Dünya Basın Kahramanı ilan ettiği Nedim Şener, bizde hükümeti devirmek suçuyla yargılanmaktadır. Dünyanın kahraman ilan ettiği gazeteciler, ülkemizde hükümeti devirmeyi amaçlayan terör örgütü üyeleri olarak adlandırılmaktadır.

AKP, dünyanın hiçbir otoriter ve totaliter rejiminde olmayan bir uygulamayı yaşama geçirerek bir kez daha tarihe geçmiştir. O uygulama da Ahmet Şık'ın daha yayımlanmayan kitabına el konulmasıydı. Dünyada ilk defa bir kitap, daha basılmadan toplatıldı. Demokrasi ve özgürlükler tarihine bir yüz karası olarak geçecek bu ayıbın sahibi de AKP'dir. İşte AKP'nin ileri demokrasisi bu. Türkiye'yi bu ayıplardan kurtaracağız. Halkın iktidarında basın özgür, demokrasi eksiksiz uygulanacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler