Türkiye Nabucco'daki talebinden vazgeçti mi?

Thomas More Enstitüsü'nden araştırmacı Laurent Vinatier, Nabucco projesinin ilerlediğini belirtirken Azerbaycan, Irak, Mısır, Suriye ve Türkmenistan'ın, gaz vermeyi taahhüt ettiğini, Türkiye'nin de, yüzde 15'lik gaz talebinden vazgeçtiğini öne sürdü.

Türkiye Nabucco'daki talebinden vazgeçti mi?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.08.2009 - 11:05

Türkiye'nin Nabucco boru hattıyla taşınacak gazın yüzde 15'ini alma talebinden vazgeçildiği öne sürüldü. İngiltere'deki Thomas More Enstitüsü'nden araştırmacı Laurent Vinatier, Nabucco projesinin ilerlediğini belirtirken Azerbaycan, Irak, Mısır, Suriye ve Türkmenistan'ın gaz vermeyi taahhüt ettiğini, Türkiye'nin de, yüzde 15'lik gaz talebinden vazgeçtiğini öne sürdü. Vinatier "Böylece Nabucco konusunda iki önemli sorunun üstesinden gelindiğini" ifade etti.

Laurent Vinatier, Nabucco'nun Avrupa için önemli bir proje olduğuna işaret ederek projede ilerleme sağlandığını, somut gelişmelerin yaşandığını söyledi. ABHaber'e göre, Türkiye'nin, Rusya ile yaptığı enerji anlaşmalarıyla stratejik enerji konumunu pekiştirdiğinin altını çizen Vinatier, Avrupa'nın Türkiye ile ilişkilerde Ankara'nın bu konumunu iyi değerlendirmesi gereğine de işaret etti.

Vinatier, Nabucco'nun Temmuz ayında Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Türkiye tarafından imzalanmasının, projeye yeni bir dinamik kazandırdığını belirterek Nabucco'ya Azerbaycan, Irak, Mısır, Suriye ve Türkmenistan'ın gaz vermeyi taahhüt ettiğini belirtti.

Türkiye'nin, Nabucco boru hattı ile taşınacak gazın yüzde 15'ini indirimli fiyatla alma talebinden vazgeçtiğini öne süren Vinatier, "Böylece Nabucco konusunda iki önemli sorunun (Nabucco'ya gaz tedariki ve Türkiye'nin talebi) üstesinden gelindiğini" kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler