"Türkiye, tarihinin en sıkıntılı dönemeçlerinden geçiyor"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik, politik şartlar bakımından tarihinin en sıkıntılı dönemeçlerinin birinden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin dış ve iç borçlarının toplam 500 milyar dolara ulaştığını, işsizliğin her geçen gün arttığını ve bir çok işyerinin kapandığı belirten Kaya, krizin Türkiye'yi teğet geçmediğini ifade etti.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 17:58
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, partisinin Başakşehir Belediye Başkan adayının tanıtımı amacıyla Başakşehir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin'e saldırılarından dolayı İsrail'i kınadı.

İktidarın, işgali sadece kınamakla yetindiğini öne süren Kaya, atılması gereken adımlar olduğunu ifade etti. ''Bugünkü iktidar, içerideki gerilimlerden, kutuplaşmalardan medet umuyor. Dışarıda da teslimiyetçi ve işbirlikçi bir anlayışın sahibi'' diyen Kaya, Türkiye'nin iç ve dış borçlarının toplam 500 milyar dolara ulaştığını savundu.

Küresel krizle Türkiye'de çok sayıda iş yerinin kapandığını belirten Kaya, her geçen gün işsizler ordusuna yenilerinin eklendiğini söyledi. Kaya, ''Yani Başbakan ve bakanların ifade ettiği gibi, Türkiye'yi teğet geçen değil, Türkiye'yi ve ekonomiyi çok derinden etkileyen ekonomik sıkıntılarla karşı karşıyayız. Türkiye, içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve politik şartlar bakımından tarihinin en sıkıntılı dönemeçlerinin birinden geçiyor'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının ve kimliğinin bir tartışma konusu haline getirildiğini savunan Kaya, son zamanlarda ''açılım'' adı altında birtakım adımların atıldığını, etnik kimliklere resmiyet kazandırıldığını ifade etti. Kaya, ''Devletin kanalında yayın başlatıldı. Türkiye Cumhuriyeti devleti, masa başında birtakım ülkelerin lütfuyla kurulmuş değildir. Kurtuluş mücadelesiyle dünyanın gözü önünde kurulmuştur'' dedi.

Partisi açısından 2009'un önemli olduğunu, bu yılın MHP'nin 40'ıncı kuruluş yılı olduğunu anlatan Kaya, 29 Mart yerel seçimlerinde iktidara bir ikaz verilmesi gerektiğini söyledi.
Kaya, partisinin Başakşehir Belediye Başkan adayının Zeki Bulgan olduğunu açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler