"Türkiye tren kazalarında Avrupa 1.si"

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, Bozüyük'te meydana gelen tren kazasına ilişkin konuştu. 5 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili, TCDD Genel Müdürü'nü suçlayan Sönmez, Türkiye'nin tren kazalarında Avrupa 1.si olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 29.08.2009 - 11:07
Abone Ol google-news

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, Bozüyük'te yaşanan tren kazasının gözleri TCDD ve 'her koşulda koltuğunu korumayı başaran' Genel Müdüre çevirdiğini söyledi.

22 Temmuz 2004'te Pamukova'da yaşanan ve 41 kişinin öldüğü tren faciasını hatırlatan Sönmez yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'nin demiryolu yolcu taşımacılığında Avrupa sonuncusu, tren kazalarında ise Avrupa birincisi olduğunu söyledi.

Sönmez şu görüşlerini dile getirdi:
"2007 yılında Almanya'da 36, İtalya'da 18, Fransa'da 5, Hollanda'da ise iki tren kazası meydana gelirken Türkiye'de tam 157 kaza meydana gelmiştir. Yine 2008 yılında ülkemizde 386 tren kazasının yaşandığı belirtilmektedir. Demiryolu hatlarının çok eski olduğu ve gerekli bakım onarım çalışmalarından mahrum kaldığı da aynı araştırmanın bulguları arasındadır. Ankara İstanbul arası hızlı trenini 2008 yılında işletmeye açmayı planlayan TCDD yönetimi 2005 yılında işletmeye almayı planladığı Hızlı trenin Ankara- Eskişehir hattını ancak 2009 yılında işletmeye açabilmiştir. Bu kadar plansız, programsız hareket eden, projelerini önemli süre sapmaları ile tamamlayabilen ve döneminde çok sayıda tren kazası yaşanan kurumun Genel Müdürü, öyle anlaşılıyor ki siyasi irade tarafından başarılı bulunduğu için, sanki yaşananlarda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi hala koltuğunda oturmayı sürdürüyor. Bozüyük'te yaşanan tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerken, bu kaza münasebetiyle TCDD Genel Müdürlüğü'nün durumunu bir kez daha kamuoyumuzun dikkatine sunuyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler