Ankara, İstanbul, İzmir Barosu başkanları belli oldu

Ankara, İstanbul ve İzmir Barosu'nda seçim heyecanı yaşandı.

Yayınlanma: 21.10.2018 - 18:53
Abone Ol google-news

Ankara, İstanbul ve İzmir Barosu'nda seçim heyecanı yaşandı.

Ankara Barosu: Erinç Sağkan

 

3 adayın yarıştığı seçimde Ankara Barosu Başkanı Demokratik Sol Avukatlar grubunun adayı Erinç Sağkan oldu. Baro Başkanlığı için seçimlere giren Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu (ÖÇAV) adına Murat Kemal Gündüz, Demokratik Sol Avukatlar (DSA) Grubu adına Erinç Sağkan ve Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adına Gencer Özdemir yarıştı.

"Yan yana yürüyeceğiz"

15 bin 333 delegeden 11 bin 260’ının oy kullandığı seçimlerde, geçerli 10 bin 769 oyun 7 bin 277’sini alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, Ankara Barosu’nun yeni başkanı oldu. Sağkan, “Demokratik Sol Avukatlar kimliğimi bir kenara bırakarak ama ilkelerinden asla vazgeçmeyerek tüm meslektaşlarımızla birlikte yönetmeye talibiz. Onlardan bir adım bile önde değil yan yana yürüyeceğiz” dedi.

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Murat Kemal Gündüz bin 256 oy, Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adı altında seçime giren grubun adayı Gencer Özdemir ise 2 bin 283 avukatın oyunu aldı.

 

<haber-yatay:1117845,1117439>

 

 

İstanbul'da yeniden Durakoğlu kazandı

Seçimlerde, yedi ayrı gruptan sekiz aday ve iki bağımsız aday yarıştı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Av. Mehmet Durakoğlu 8077 oy ile yeniden başkan seçildi.

10 aday yarıştı

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Mehmet Durakoğlu, Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan Eren Keskin, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu'ndan Hasan Kılıç, Avukat Hareketi'nden Başar Yaltı, Avukat Hakları Grubu'ndan Gökhan Ahi, Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi'nden Talat Canbolat, Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kaptan Yılmaz, Ortak Hedef Platformu'ndan Cem Kaya Karatün ile bağımsız adaylar Fikret İlkiz ve Çiğdem Koç.

 

 

<haber-yatay:1117829, 1116850>

 

 

 

 

 

 İzmir Barosu'nda yeni başkan Özkan Yücel

İzmir Barosu'nda yönetimi Çağdaş Avukatlar Grubu devraldı. Baro yönetimi için dün yapılan seçimlerde çağdaş grubun adayı Özkan Yücel, İzmir Barosu Başkanlığı'na seçildi. Yücel'in yönetim kurulu listesinde Burcu Ece Güler,  Özgür Yılmazer,  Ali Deman Güler, Sinan Balcılar, Perihan Çağrışım Kayadelen, Gamze Karaoğlu Adıgüzel, Cansu Seçgin, Afhan Topel, Mehmet Baran Selanik ve Hüseyin Yıldız yer alıyordu. Bu üç isim dışında Yenilikçi Avukatlar Grubu'ndan Muhammet Özekes ile Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Ömer Fatih Şimdi de liste çıkardı, ancak avukatlardan rağbet görmedi.





 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler