Erdoğan: Ranta yönelik kaçak yapılar yüzünden bu sıkıntıyı yaşadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği enkaz alanına giderek incelemelerde bulundu. Hastane ziyareti sonrası açıklama yapan Erdoğan, Yani ranta yönelik, para kazanmaya yönelik kaçak yapılarla bu bölgede ciddi bir sıkıntıyı yaşadık. 17 ölü ve 14 yaralımız var" dedi. Erdoğan daha sonra katıldığı cenaze töreninde "Bu bina enkazının altında kalmak suretiyle şehadete ulaşan meyyit ve meyyiteler Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 13:13
Abone Ol google-news

<video:1239326>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'da çöken binadaki enkaz çalışmaları, Yeşilyurt Apartmanı ve çevresindeki yapılarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan bilgi aldı.

<haber-dikey:1239595>

''BURADAN ALMAMIZ GEREKEN BİRÇOK DERSLER VAR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Yeşilyurt Apartmanı'nda yaşayan vatandaşların beklediği çadırı ziyaret etti. Erdoğan, incelemenin ardından enkaz alanından ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Hastanede bir ziyaret yapacağız. Ondan sonra cenaze törenine katılacağız. Ama tabii buradan almamız gereken birçok dersler var. Buna göre de şu anda gerek Başsavcımız, gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün Bakan arkadaşlarım, AFAD... Hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de oturacağız, değerlendirmelerimizi yapacağız. Bütün bu çalışmalardan sonra kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra yaralıların tedavi gördüğü Kartal Doktor Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti. Erdoğan, hastane çıkışı şu açıklamaları yaptı:

Ben afet demeyeceğim çünkü bu bir afet değil. Bu yıllardır konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bina yapımında kullanılması gereken malzeme konusu, zemin etütleri ve bu etütlere dikkat edilmeden yapılan inşaatlar.

Yani ranta yönelik, para kazanmaya yönelik kaçak yapılarla bu bölgede ciddi bir sıkıntıyı yaşadık. 17 ölü ve 14 yaralımız var. Şu anda da acil bakımda olanların da durumlarını iyi gördüm. İki vatandaşımızı daha ziyaret edip cenaze törenine katılacağım. Bütün bu olanlardan ders çıkarmamız lazım.

-Milletimizin kentsel dönüşüm, değişim diye ortaya koyduğu teze sahip çıkmamız lazım. Her şeyi yönetimden beklememek gerekiyor.


CENAZE TÖRENİ

Alemdağ ailesinden hayatını kaybeden 9 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'li Akif Hamzaçebi de katıldı
Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. 

<video:1239635>

"ŞEHADETE ULAŞANLARA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"


Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bina enkazının altında kalmak suretiyle şehadete ulaşan meyyit ve meyyiteler Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratlarını hasenata tedbil etsin, cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Geride kalana yakınlarını inşallah cenneti ile buluştursun. Buradan çıkarmamız gereken bir çok dersler var. Aslında şu anda musallada bize bir nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım. Adımlarımızı da buna göre atmamız lazım. Biz buradan vazünasihatı alıp geleceğimizi de inşallah buna göre tayin ederiz. Az önce Diyanet İşleri Başkanımız sizlerden zaten helallikleri aldı. Hakkımız helal ettik, rabbim inşallah sevgili habibinin divaülhamnt ismiyle müsemma sancağı altında bizleri buluştursun" dedi. 
Cenaze töreninin ardından Erdoğan, tabuta omuz verdi. Cenaze namazının ardından Ayşe Alemdar, Mustafa Alemdar, Safiye Alemdar Mustafa Alemdar'ın annesi, Safiye Alemdar Mustafa Alemdar'ın eşi, Erdoğan Alemdar, Saime Alemdar, Ecrin Naz Alemdar, Eslem Alemdar, Gökay Alemdar'ın naaşları toprağa verilmek üzere Pendik Yenişehir Şıhlı Mezarlığı'na götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler