Muşta için 4 ay hapis cezası

Üzerinde muşta ele geçirilen öğrenci, "Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak bulundurma" suçundan yargılandı. Mahkeme, "Hediyelik eşya olarak almıştım, yasak olduğunu bilmiyordum" diyen sanığa "Ruhsatsız silah taşımak" suçundan 5 ay hapis ve 400 lira adli para cezası verdi.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 16:17
Abone Ol google-news

Güvenlik güçlerince yapılan üst aramasında üzerinde muşta ele geçirilen öğrenci, "Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak bulundurma" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı; ilk celsede "Ruhsatsız silah taşımak" suçundan 5 ay hapis ve 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.
 
1 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Kadıköy'de geçen yıl Ekim ayında gerçekleşen olayda, 22 yaşındaki öğrenci Ş.T.O.'nun güvenlik güçlerince yapılan üst aramasında, 'muşta' olarak tabir edilen suç aleti ele geçirildi. 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a göre muştayı izinsiz satma, satın alma, taşıma ve bulundurmanın yasak olduğu belirtilen iddianamede, Ş.T.O. hakkında "Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak bulundurma" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası istemiyle dava açıldı. Suçlamaya konu muşta ise adli emanete alındı.
 
VERİLEN 5 AY HAPİS VE 400 LİRA PARA CEZASI ERTELENDİ
Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Ş.T.O., muştanın kendisine ait olduğunu belirterek, "Hediyelik eşya olarak satın almıştım. Suça konu muştayı savunma veya saldırı amaçlı kullanmamıştım, yasak olduğunu da bilmiyordum" dedi.

Mahkeme, Ş.T.O'nun "Ruhsatsız silah taşıma" suçundan 5 ay hapis ve 400 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın daha önce herhangi bir suçtan mahkum olmadığını belirten ve yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat getiren mahkeme verdiği cezayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler