Vahşet itirafları: İki askerin yakılma görüntülerini IŞİD’li Ömer Yetek servis etmiş

Ankara’da yakalanan IŞİD’in “medya emiri” Ömer Yetek’in ifadesinden korkunç itiraflar çıktı. Yetek’in 2 Türk askerinin yakılması videosunun çekilmesini organize ettiği ve görüntüleri montajlayarak yayımladığı belirlendi.

Yayınlanma: 18.02.2018 - 22:43
Abone Ol google-news

Başkentte yakalanarak tutuklanan IŞİD’in “medya emiri” Ömer Yetek’in, 2 Türk askerinin yakılması görüntülerinin çekilmesini organize ettiği ve montajlayarak internet ortamında yayımladığı belirlendi.

IŞİD’ın Suriye’deki merkezi Rakka’da örgüte katılan Ömer Yetek, bir süre sonra Irak’a giderek Musul bölgesinde faaliyet yürüttü. Örgütün “propaganda ve medya”dan sorumlu en üst düzey emiri olan Yetek, Musul ve Rakka’nın tamamen IŞİD’ten temizlenmesinin ardından yasadışı yollarda Türkiye’ye giriş yaptı. Terör ve istihbarat ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda Yetek’in Ankara’da olduğu tespit edilince operasyon yapıldı. Sorgusunun ardından tutuklanan Yetek’in IŞİD’in yayın organları ile sosyal medya hesaplarını da yöneten kişi olduğu tespit edildi.

Kaçırılan Türk askeri Sefer Taş ve IŞİD içine sızmış istihbarat elemanı olduğu belirtilen Fethi Şahin’in boyunlarına ip geçirilerek yakılma görüntülerinin de Yetek’in talimatıyla çekildiği öğrenildi. Yetek’in söz konusu görüntüleri montajlayıp ardından da propaganda amaçlı örgütün sosyal medya hesaplarından yayımlandığı iddia edildi. Saklandığı hücre evinde ele geçirilen bilgisayar ve dijital materyalların incelenmesinde yakılma görüntülerinin ham halinin de ele geçirildiği bildirildi. Örgüt evinde ayrıca IŞİD’in propaganda amaçlı kullandığı bir çok infaz, işkence, kafa kesme gibi görüntü arşivinin de bulunduğu kaydedildi.

Görüntülerin yayımlanmasından sonra yapılan çalışmalarda infazcı 3 IŞİD’linin de Türk vatandaşı olduğu belirlenmişti. IŞİD üyeleri Hasan Aydın ve Talip Akkurt, aranan teröristler listesinde başlarına 1.5 milyon lira konularak “mavi kategori”ye alınmıştı. Yetek’in sorgusunda bu iki ismi doğruladığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler