Doktor davasında Hipokrat kazandı

1 Mayıs’ta kendisinin de aralarında olduğu gözaltına alınan 15 kişiye muayene etmeden sağlam raporu veren doktor Burcu Gürsoy’a dava açan doktor Salih Şahin’i mahkeme haklı buldu. Gürsoy, 5 ay hapis cezası aldı. Doktor Şahin, Gürsoy’un aracın kapısından bakarak rapor yazdığını söylemişti

Yayınlanma: 07.06.2018 - 22:28
Abone Ol google-news

1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak isterken gözaltına alınan kişilere, sahte sağlam raporu düzenleyen 34 yaşındaki doktor Burcu Gürsoy’a 5 ay hapis cezası verildi.

Beyin cerrahı Salih Şahin (54) 1 Mayıs 2015’te işçi bayramını kutlamak isterken Beşiktaş’ta polis şiddetine maruz kaldı. Çok sayıda kişiyle birlikte gözaltına alındı. Sağlık raporu için Kağıthane Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanenin acil servisinde görevli doktor Burcu Gürsoy, Şahin’in de aralarında bulunduğu 15 kişiyi muayene etmeden, polis otosundan indirmeden ‘sağlam’ raporu düzenledi. Şahin, sahte rapor düzenleyen doktorun peşini bırakmadı. Hukuk mücadelesi başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Gürsoy hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Gürsoy’a “Görevi kötüye kullanma” suçundan 6 ay hapis cezası verildi. Yargıç, daha önce pek çok kez şikâyet edilen, diplomasının sahte olduğu öne sürülen doktor hakkında, dosyaya yansıyan olumsuz bir tutum ve davranışı bulunmadığı gerekçesiyle takdir indirimi uyguladı. Ceza 5 aya indirildi. Daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûm olmaması, eylemi sebebiyle maddi zarar oluşmaması ve sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşması dikkate alınarak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Gerekçeli kararda, sanığın, göstericileri araçtan indirmek istemeyen polislerin sözü ile görevinin gereklerini yerine getirmediği belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin üzerlerini çıkarttırıp muayenelerini yapmadan adli rapor düzenlediği kaydedildi. Kararda, “Sanık her ne kadar polislerin şahısları araçtan indirmediklerinden söz etmişse de, hekim olarak adli rapor düzenlemekle görevli sanığın kanunlara öncelikle uyması gerektiği, göstericileri araçtan indirmek istemeyen polislere şahısları muayene etmeden rapor yazamayacağını belirtip, usulüne uygun ve güvenli bir şekilde hastanede muayene odasına alınan göstericileri muayene ettikten sonra raporlarını düzenlemesi gerekirken, araç kapısından herkese toplu olarak seslenip, muayene etmeden rapor yazan sanığın görevinin gereklerini yerine getirmeyerek atılı suçu işlediği kanaatine varılmıştır” denildi.

Yarası olan var mı?

Şikâyetçi doktor Salih Şahin, ifadesinde “Araç hastanenin önündeki kaldırıma park etti. Kot montlu ve pantolonlu, bir kadın, aracın ön kapısının merdivenlerinin başında, arabaya girmeden ‘üzerinizde yara bere var mı’ diye sordu. Siz kimsiniz deyince doktor olduğunu söyledi. Ben de kendisine, beyin cerrahı olduğumu, bu şekilde muayene olmayacağımı söyledim. ‘Adam olsanız burda olmazsınız, hepinize sağlam raporu veriyorum’ dedi ve gitti” demişti.

Gürsoy hakkında, Doğu ve Güneydoğu kökenli bebek ve çocuklara, karaciğer yetmezliğinden ölmeleri için yüksek dozda ilaçlar yazdığı iddiasıyla soruşturma açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler