Türkiye’nin en büyük ‘cemevi’

Türkiye’nin kompleks anlamında ‘en büyük cemevi’, Adana’da ibadete açıldı.

Yayınlanma: 16.11.2014 - 14:33
Abone Ol google-news

Temeli 9 yıl önce atılan ve 4 milyon TL’lik bir yatırımla 14.5 dönümlük bir alanda hayata geçirilen Cemevi’nin açılışında 12 kurban kesildi, 12 ayrı dev kazanda aşure pişirildi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Alevilerin Osmanlı’dan bu yana kendilerini ifade edemediğini vurgulayıp, “Alevilerin çok büyük bir pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var” dedi.

Türkiye’nin ‘en büyük cemevi’, tam 9 yıl sonra Adana’da ibadete açıldı. 14.5 dönümlük bir alanda 4 milyon TL’lik bir yatırımla inşa edilen Cemevi’nin açılışı kapsamında 12 kurban kesildi, 12 dev kazanda da aşure pişirildi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Cemevleri’nin ibadet merkezi olarak kabul edilmesini istedi, Aleviler’e pozitif ayrımcılık yapılması çağrısında bulundu.

9 YILDA 4 MİLYON TL

Adana’nın merkez ilçesi Çukurova’ya bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde yapımına 1995 yılında başlanan, ancak bir türlü tamamlanamayan Cemevi, 9 yıl aradan sonra tamamlandı. Kompleks anlamında ‘Türkiye’nin en büyük cemevi’ olarak öne çıkan ve 14.5 dönümlük bir arazi üzerine kurulan ve 6 bin 880 metrekarelik bir kapalı alana sahip olan Cemevi’nin açılışına yoğun ilgi gösterildi. 

12 KURBAN KESİLDİ

Açılış kapsamında ‘Muharrem Ayı’ nedeniyle 12 dev kazanda pişirilen aşureler katılımcılara dağıtıldı. Cemevi’nin yapımının tamamlanmasında katkı sunan CHP’li Çukurova Belediyesi’nce yine açılış için 12 ayrı kurban alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler