"Türkiye'nin Gazze tutumundan memnunuz"

İran İslam Danışma Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile görüştü. Türkiye'ye ziyaretlerinin iadeyi ziyaret olduğunu belirten Burucerdi Gazze konusunda Türkiye'nin tutumundan mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 19.01.2009 - 10:18
Abone Ol google-news

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile görüşen İran İslam Danışma Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi görüşmede yaptığı konuşmada, İran ve Türkiye'nin, Gazze konusunda etkin rol oynadığını belirterek, bundan mutlu olduklarını söyledi. Burucerdi, ''İstanbul'daki toplantı, tarihe geçecek bir toplantıydı. Türk halkına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz'' dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mercan da İran'ın Türkiye için çok önemli bir komşu olduğunu kaydederek, ''İran ile ilişkilerimize çok değer veriyoruz. Bir yıl önce İran'a yaptığım seyahati, orada yaşadıklarım, anılarım, hala canlı bir şekilde hafızamdadır'' diye konuştu.

Türkiye ve İran'ın önemli tarihsel deneyimleri, ortak dini ve kültürel miraslarından güç alan dostluğa sahip iki büyük ülke olduğunu ifade eden Mercan, bu özeliğin her iki ülkeye sorumluluk yüklediğini vurguladı.

Bölgede yaşanan son olayların herkesi derinden üzdüğünü ve yaraladığına işaret eden Mercan, şöyle konuştu: ''Bu konuda Hükümetimizin aldığı inisiyatifleri, sonuna kadar destekliyoruz. Bizim inancımız odur ki bölgede, İsrail ve Filistin'de kalıcı barışın sağlanması için ateşin derhal durdurulması gerekiyor ki zaten o sağlandı. Ama aynı zamanda İsrail'in de Gazze'den çekilmesi gerekir. Bölgede kalıcı barışın sağlanması için Filistin devletinin kurulması gerekir. Bizlere çok büyük sorumluluklar ve görevler düşüyor. Bu görevlerimizin bilinciyle sorumlu bir devlet olarak muhakkak ki çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım.''

Burucerdi'nin seyahatine büyük önem verdiklerini belirten Mercan, ''Hoşgelmişler. Ümit ediyorum ki güzel ve verimli bir seyahat olacaktır'' dedi. Mercan, bir gazetecinin ''Ziyaretin gündemi nedir?'' sorusuna, ''İadeiziyarettir'' karşılığını verdi. Görüşme, daha sonra basına kapalı olarak sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler