Türkiye'nin kahraman çocukları Van'da anılacak

Birinci Dünya, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşlarında kahramanlık gösteren çocuklar, Van'da 2 Nisan'da düzenlenecek yürüyüşle anılacak. Yetkililer, geçen yıl, Birinci Dünya Savaşı sırasında cepheye malzeme taşıyan ve savaş sırasında hayatını kaybeden çocukları anma gününün büyük ilgi gördüğü ve bu yıl daha fazla katılımın gerçekleşeceğini umduklarını belirttiler.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 08:49
Abone Ol google-news

Türk-Ermeni İlişkileri Araştırmaları Derneği'nden yapılan açıklamada, Birinci Dünya Savaşı sırasında Van'da yaya olarak cepheye malzeme taşıyan ancak 98'i dönüş yolunda hayatını kaybeden 120 çocuğun geçen yıl düzenlenen törenle ilk kez anıldığı belirtildi.

Bu anma gününün Türkiye'de büyük ilgi gördüğü ve takdir kazandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kahraman çocukları anma günü, bu yıl yeni bir boyut ve derinlik kazandı. Birinci Dünya, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşları'nda Anadolu'nun her köşesinde, özellikle Van gibi işgale uğrayan yörelerde emsalsiz kahramanlık örneği sergileyen ancak unutulan meçhul çocuk askerler, Türkiye'de ilk kez 2 Nisan'da Van'da yapılacak etkinlikle anılacak.''

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla 2 Nisan'da yapılacak tören sonrasında, halkın katılımıyla valilik binasının önünden Kurtuluş Parkı'ndaki Vanlı Kahraman Çocuklar Anıtı'na kadar yürüyüş yapılacağı bildirildi.

Türkiye'nin kahraman çocuklarının anılmasına Van'ın öncülük etmesinin anlamlı ve önemli olduğu ifade edilen açıklamada, ''Çocuklarımızı cepheye göndermek gibi bir acıyı tekrar yaşamamak için millet olarak onların hatıralarını canlı tutmalıyız'' denildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler