Türkiye'nin WikiLeaks'i

İnternette fenomen haline gelen "RedHack" siber saldırı grubu Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesini çökertti.

Yayınlanma: 03.07.2012 - 08:39
Abone Ol google-news

RedHack saldırısını sabah 08.00 sularında gerçekleştirdi. Sivas katliamını anmak ve Türkiye’nin Suriye politikalarını eleştirmek amacıyla yapıldığı açıklanan saldırıda grup, siteye “Dışişleri değil, savaş ve kölelik işleri”, “Dün kardeş, bugün düşman” ve “Emperyalizm için savaşmayacağız” mesajlarını yazdı. Siber saldırı grubu Kızıl Hackerlar, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Libya devrik lideri Kaddafi ve Suriye devlet başkanı Beşar Esad ile olan fotoğrafları koydu. Saldırı sonrasında Dışişleri Bakanlığı’nın sitesi 25 dakika kadar hizmet dışı kalırken siteye “Sistemimiz geçiçi bir süre hizmet dışıdır” ifadesi yazıldı.

Redhack, Dışişleri Bakanlığı’nın sitesine koyduğu notta, “Emperyalizmin Ortadoğu projeleri kapsamında dünün dost ülkeleri hızla savaşa sürüklenmekte, suni savaş senaryolarıyla halkımız savaş psikolojisine sokulmakta, milliyetçi duygular körüklenerek kardeş halklara düşmanlık besletilmeye çalışılmaktadır. Kendi ülkesindeki savaşi çözemeyenler nedense başka ülkelerin sorunlarina eğilir olmuş, onlarin içişlerine karismayi ‘büyük devlet’ olmanın gerekliliği olarak görmüşler. Fakat unuttukları bir şey var,‘Bu tiyatroda doğduk diye bu tiyatroda yaşamak zorunda değiliz’ diyen insanlar da var bu dünyada ve sizin bu oyununuza çomak sokmaktan büyük zevk duyacaklar” görüşüne yer verilen not şöyle devam etti:
“Sizler Dışişleri politikasını başka ülkelerin ‘içişlerine’ karışmak ve emperyalist devletler icin ‘şirin’ gözükmek icin ‘kabadayılık’ olarak algılıyorsunuz ve bizleri savaşa sürüyorsunuz! Çok savaş istiyorsanız bırakın meclisi, giyin postallarınızı ve savaşın. Sizleri çoğunluk seçti diye sizler için ölmek mi zorundayız arkadasım? Sizler kendinizden küçük devletlerle ego tatmin edeceksiniz diye canımızı mı vereceğiz yani? Yok öyle dava.  Sana gelince bay Ahmet Davutoğlu; İcişleri Bakanı’na takla attırmıştık ama bu defa sana daha büyük bir takla attıracağız! Dışişleri portalındaki tüm belge ve bilgileri aldık, hepsini açıklayacağız! Açıklayacağımız belgeler sizlerin aslında ne kadar güçsüz oldugunuzu ve kabadayılığınızın ise balondan ibaret olduğunuzu kanıtlayacak. Eh zaten bir uçak düşünce havanız batmamış mıydı? Siz hava atacaksınız diye gencecik insanlar orada burada canını veriyor. Bu eylemimizi iktidardakilerin unutturma çabalarına inat, Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlara armağan ediyoruz! Suni gündemlerle unutturulmaya çalışılan Madımak’ı unutturmaya çalışanların her sene burnunun dibini hackleyerek unutturmayacağımızı göstereceğiz! Sivas katliamı’nı zaman aşımı diye rafa kaldıranlar, Sivas katliamını meşru görenlerdir. Bu durum katliamın halen sürdüğünün kanıtıdır. Zaten RedHack’e atanan özel yetkili savcının Sivas davasını rafa kaldıran savcı ile aynı olması bizler için hiçte şaşırtıcı olmadı. Ayrıca yine bu eylemimizi Suriye ve Türkiye’li halklara armağan ediyor, eylemimizin halkların kardeşliğine bir tuğla olmasını diliyoruz!”

Redhack, sabah saatlerinde Twitter’dan yaptıkları açıklamada, Dışişleri’nin portalındaki tüm bilgi ve belgelerin alındığını, bunların bir kısmının kısa süre içinde paylaşılacağını da duyurdu.

Korsanların ilk etapta açıkladığı belgeler, Türkiye’deki diplomatik misyonlarda çalışan personelin kimlik kartları oldu. Kimlikleri açıklananlar arasında bahçıvanından büyükelçisine bütün çalışanlar bulunuyor. Redhack daha sonra çocukların kimliklerini bilerek dahil etmediklerini, belgeleri ayıkladıkça yeni ifşaatlar yapacaklarını duyurdu. Redhack ardından bazı yabancı misyon çalışanlarının göreve başlama bildirim formu gibi dokümanları da yayınladı.

Yabancı ülke elçiliklerinde çalışan diplomatların kimlikleri de açıklanırken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru kritik bir durum olmadığını ileri sürdü. Gerekli önlemlerin alındığını belirten Koru, “Bize yaz okulu ya da staj gibi konularda online başvuru yapılıyor. Sadece online başvuru bölümü etkilenmiş. Uzmanlarımız nasıl olduğunu, nereye kadar girildiğini belirlemeye çalışıyor. Ancak ilk veriler Dışişleri Bakanlığı yazışmalarına girilmediğini gösteriyor” dedi. Bakan Yardımcısı Koru’nun sözleri üzerine Twitter üzerinden açıklama yapan hacker grubu “Bakan yardımcısına göre sadece ‘online iş başvuru sistemini’ hacklemişiz. Evet doğru diyor bunu da oradan aldık” diyerek Amerikan Büyükelçiliği’nde çalışan Chad Owens isimli bir diplomatın kimlik bilgilerini yayınladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler