Türkiye'ye bir teşekkür daha

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Türkiye ile terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede güçlü kararlılık içinde bulunduklarını söyleyerek, "Ankara'daki görüşmelerimde çok açık bir şekilde ifade ettim: ABD bu tehdit karşısında Türkiye'ye yardım etmeye devam edecektir" dedi.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 18:21
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın Ankara'daki temaslarının ardından yaptığı kısa açıklamanın videosu, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından Youtube'a konuldu.

Söz konusu videodaki konuşmasına Türkçe "Merhaba" diyerek başlayan Panetta, şunları kaydediyor:
"Türkiye ile terörist PKK'ya karşı mücadelede güçlü kararlılığımızı ifade etmek isterim. Ankara'daki görüşmelerimde çok açık bir şekilde ifade ettim: ABD bu tehdit karşısında Türkiye'ye yardım etmeye devam edecektir.

Görüşmelerde terörizmle mücadele için gösterdiğimiz çabaları, elde ettiğimiz başarıları konuştuk. Ve ben Türkiye ile beraber, bu ülkedeki teröristlere karşı olan mücadeledeki kararlılığımızı belirttim.

Bu konuyla ilgili olarak onlara hatırlattım ki; Irak'ta savaşın bitmesi dolayısıyla yapılan ve benim de katıldığım törenden yeni geldim. Irak'la uzun süreli ilişkimiz olacağından emin olmalarını istedim. Sınırın öte tarafında PKK ile mücadelede Irak'ın gerekli adımları atması için Irak'la beraber çalışmaya devam edeceğimizi söyledim.

Türkiye'ye NATO füze savunma radarına ev sahipliğinde gösterdiği işbirliğinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Türkiye, Afganistan'da başkent Kabil'de birlikler bulunduruyor ve çok iyi iş çıkartıyorlar. Güvenliği sağlama açısından önemli katkı getiriyorlar. Türkiye'ye Afganistan'daki çalışmalara katkısından dolayı da teşekkür ederim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler