'Türkleri çarmıha germe' gafına özür

ABD Çevre Koruma Ajansı, "Romalılar, küçük bir Türk köyüne girip ilk gördükleri 5 erkeği çarmıha gererlerdi. Bundan sonra gerçekten sonraki 5 yıl için şehrin yönetimi kolay hale gelirdi" ifadelerinin saldırgan ve hatalı olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 27.04.2012 - 10:07
Abone Ol google-news

ABD Çevre Koruma Ajansı, (EPA) zorlama kabiliyetlerini güçlendirmek için verdiği "Türkleri çarmıha germe" örneğinden dolayı özür diledi.

EPA'dan üst düzey yetkili Al Armendariz, "Romalılar, küçük bir Türk köyüne girip ilk gördükleri 5 erkeği çarmıha gererlerdi. Bundan sonra gerçekten sonraki 5 yıl için şehrin yönetimi kolay hale gelirdi" ifadelerinin saldırgan ve hatalı olduğunu söyledi.

İngiliz gazete The Guardian'a göre, ABD Çevre Koruma Ajansı'nda (United States Environmental Protection Agency) Armendariz, zorlama kabiliyetlerini güçlendirmek için verdiği "Romalılar'ın, Türkler için kullandığı çarmıha germe" örneğinden dolayı özür diledi.

Cumhuriyetçi Senatör Jim Inhole'nin ortaya çıkardığı video kaydında Armendariz, "Romalılar, küçük bir Türk köyüne girip ilk gördükleri 5 erkeği çarmıha gererlerdi. Bundan sonra gerçekten sonraki 5 yıl için şehrin yönetimi kolay hale gelirdi" ifadelerini kullandı.


"En kötü çevre faşizmi"

İki Cumhuriyetçi kongre üyesinin, istifa çağrısının ardından Armendariz, "Ulusal çevre yasalarımıza yönelik potansiyel şiddete karşı çabalarımızı tanımlamak için bu saldırgan ve hatalı bir yoldu. Ben daima yasalarımızın adaletine ve güçlü uygulamalarına kendimi adadım" dedi.

Haberde, Louisiana Cumhuriyetçi Kongre Üyesi John Fleming'in, Çevre Koruma Ajansı'nı "en kötü çevre faşizmi" suçlamalarına da yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler