TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarı'nda Gezi ruhu vardı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi - Beylikdüzü’nde 2 - 10 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2013 / 23. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı 10 Kasım 2013 Pazar akşamı 455 binin üzerinde okur ve sanatseverin ziyaretiyle sona erdi.

Yayınlanma: 12.11.2013 - 23:42
Abone Ol google-news

Çok sayıda yayınevi, sivil toplum kuruluşu katıldığı kitap fuarına yurt dışından 28 ülke yer alırken 17 yabancı yazar konuk oldu. Gezi ruhu tüm etkinliklerde ve ziyaret edenlerin tercihlerinde gözlendi.

9 gün süresince panel, söyleşi, imza, performas, forum, film gösterimi gibi çok sayıda etkinliğin gerçekleştirildiği fuarlarda yerli ve yabancı yazar ve sanatçılar ziyaretçilerle bir araya geldi.
Ana teması “Tarih: Geçmişteki Gelecek” ve Onur Yazarının Taner Timur olduğu 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Onur Sanatçısının Mustafa Ata olduğu ARTİST 2013 / 23. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı TÜYAP tarafından bu yıl da eş zamanlı gerçekleştirildi.
Fuarın son gününde Onur Yazarı Taner Timur ve Cem Eroğlu’nun katıldığı “Tarihi Maddecilik, Toplum Bilimleri ve Felsefe” ile Tarih Vakfı’nın düzenlediği Zafer Toprak, Mete Tuncay, Bülent Bilmez’in katıldığı “Cumhuriyet’in Tartışmalı Konularına Eleştirel Bakış: Yakın Tarihimizle Hesaplaşmanın Neresindeyiz?” başlıklı paneller, tarih bilincinin gelişmesi, belgelere dayanma gibi popüler olmayan konularda aydınlatıcı oldu ve gösterilen yoğun ilgi umut vericiydi. Fuarın son gününde Cumhuriyet gazetesi yazarları; Orhan Erinç, Orhan Bursalı, Doğan Kuban, Ataol Behramoğlu, Miyase İlknur, Öner Yağcı okurların kitaplarını imzalarken, kız- erkekten çocuğa gündeme dair sorularını da yanıtladılar.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler