Tuzla'da yangın kabusu

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında yangın çıktı. Yangının yan fabrikaya sıçradığı bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan son açıklamada yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 07.08.2012 - 08:06
Abone Ol google-news

Tuzla'da bir boya fabrikasında başlayan yangının, çevredeki fabrikalara sirayetinin önlenmesine çalışılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "kısmen" kontrol altına alınan yangının çevreye yayılmasının önlendiği belirtildi. İtfaiye tarafından söndürme çalışmalarında 8 bin 600 ton köpük kullanıldığı kaydedilen açıklamada, ''Olay yerinde itfaiye ekiplerimizle birlikte 1'i amfibi 2 uçak, 4 su tankı, Tuzla, Kartal ve Sultanbeyli belediyelerinden de birer su tankı ile yangına müdahale ediliyor'' denildi.

KORKUTAN YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yangın, boya imalatında kullanılan malzemelerin tutuşmasıyla büyürken, olay yerine organize sanayi sitesindeki itfaiye müfrezesinin yanı sıra Orhanlı, Tuzla, Kurtköy, Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Ümraniye gruplarından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, 10 bin metrekare üzerine kurulu boya fabrikasındaki yangının diğer fabrikalara sıçramasını önlemeye çalışıyor. Önlem olarak çevredeki fabrikalar boşaltıldı.

Patlamalar, yangına müdahaleyi güçleştiriyor

Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi'nde bir boya fabrikasında çıkan yangın nedeniyle, zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Orhanlı'daki organize sanayi bölgesinde bulunan Kayalar Boya Fabrikası'nda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Anadolu yakasındaki birçok yüksek noktadan gözlenebilirken, fabrikada zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikada art arda yaşanan patlamalar nedeniyle alevlere müdahale etmekte güçlük çekiliyor.

Rögarlar patladı

Patlamaların etkisiyle oluşan basınç nedeniyle, çevredeki bazı rögar kapakları havaya fırlarken, yurttaşlar ve basın mensupları tehlikeli anlar yaşadı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri de patlamalar nedeniyle olay yerinden kısa bir süre uzaklaşmak zorunda kaldı. Yangının, çevredeki fabrikalara sirayetinin önlenmesi ve kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

Yaralılar da var

Öte yandan, zehirlenme tehlikesi geçiren itfaiye ekiplerine ayran dağıtıldı. Yangında aralarında itfaiye ekiplerinin de bulunduğu bazı kişilerin yaralandığı belirtiliyor.

Söndürme çalışmalarına, havadan bir uçak ve helikopter de destek veriyor

Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Sitesi'nde geniş alana kurulu bir boya fabrikasında çıkan yangın söndürme çalışmalarına, havadan bir uçak ile helikopter de destek veriyor.

Kayalar Meffert Boya Sanayi şirketinde, sabah saatlerinde solvent bölümünde başlayan ve geniş alana kurulu tek katlı fabrikanın tamamını saran yangına, İstanbul'un yanı sıra, Gebze ve Kocaeli itfaiyeleri tarafından müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına, İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne ait uçak köpük sıkarak, bir helikopter de su bırakarak katılıyor.

Yine fabrikada zaman zaman meydana gelen patlama ve oluşan yoğun duman nedeniyle müdahale çalışmaları güçlükle yürütülüyor. İtfaiye ekipleri, yangının fabrikanın çevresindeki diğer iş yerlerine sirayet etmemesi için yoğun çaba gösteriyor.

Öte yandan, yangının ilk çıkışı sırasındaki parlama sonucu yüzlerinde yanık oluşan işçiler İsmet Ünal ile Öztürk Balcı'nın hastaneye kaldırıldığı, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, patlamanın meydana getirdiği basıncın etkisiyle yollardaki rögar kapakları yerinden fırlarken, bazı binaların duvarlarında küçük çaplı hasar oluştu.
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi'nde geniş alana kurulu bir boya fabrikasında çıkan yangının yayılmasının tamamen önlendiğini ve kısmen kontrol altına alınarak söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, boya fabrikasında nitro, selüloz ve tiner tanklarının infilak etmesiyle kısa sürede yayılan yangına, 61 araç ve 235 personel ile müdahale edildiği belirtildi.

Yangına müdahalede, Koca Yusuf, afet müdahale, Ahtapot ve Yengeç diye tabir edilen itfaiye araçlarının da kullanıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Ardı ardına meydana gelen büyük patlamalar nedeniyle itfaiyenin alevlerle mücadelesi güçleşti. İtfaiye ekiplerinin bir kısmı alevlerin kalbine ulaşmaya çalışırken, diğerleri ise yangının yayılmasını önlemek için diğer fabrikalar civarında tedbir alarak söndürme çalışmalarına katıldı. Yayılması tamamen önlenen yangın, kısmen kontrol altına alınarak söndürme çalışmaları devam ediyor.''

Açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy, Seyrantepe, Şişli, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Maltepe ve Fatih gruplarının da yangın söndürme çalışmalarına katıldığı kaydedildi.

 

THK de müdahale etti

Türk Hava Kurumu yangın uçaklarının, Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki yangına müdahale ettiği bildirildi THK'den yapılan yazılı açıklamada, THK uçaklarının Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan boya ve vernik fabrikasında, sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale ettikleri belirtildi.

THK Başkanı Osman Yıldırım, ''Yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor. Bizde havadan amfibik özellikte Canadair CL-215 yangın söndürme uçağıyla müdahale ederek, daha kısa sürede, daha fazla maddi kayıp olmadan müdahale etmek istedik. Bunun karşılığında da hiçbir bedel almadık'' ifadelerini kullandı. Yıldırım, çıkan yangına dünyanın en gelişmiş yangın uçaklarıyla müdahale ettiklerini belirterek şunları kaydetti:
''Avrupa'nın en gelişmiş yangın söndürme uçak filosuna sahibiz. 3'er tondan 2 tankı bulunan toplamda 6 ton suyu 8 saniye gibi kısa bir sürede alan CL-215 model yangın söndürme uçaklarıyla Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki yangına müdahale edildi.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler