Tuzla'daki yangının nedeni belli oldu

Tuzla'daki depoda çıkan yangının elektrik panosunda oluşan teknik arıza sonucu meydana geldiği belirtildi.

Yayınlanma: 30.08.2012 - 17:08
Abone Ol google-news

Soğuk Zincir Lojistik Firması PolarXP tarafından yapılan açıklamada, Orhanlı'daki depolarında dün saat 19.00 sıralarında elektrik panosunda oluşan teknik bir arıza nedeniyle yangın çıktığı ve yangının bugün öğlen saatlerine doğru söndürüldüğü anımsatıldı.

Yangın çıktığı anda depoda bulunan personelin itfaiye gelene kadar yangına 10 büyük boy yangın tüpüyle müdahale ettiği aktarılarak, yangının elektrik panosu ve panel arkalarından giden kablolar nedeniyle kontrolden çıktığı ve buna bağlı olarak yapılan müdahalelerin etkisiz kaldığı bildirildi.

İtfaiyeye gecikilmeksizin haber verildiği belirtilerek, itfaiye araçları depoya gelene kadar depoda çalışan 150'ye yakın çalışanın binadan tahliye edildiği ve depo sahasındaki araçların itfaiye araçlarına yol açması için dışarı çıkartıldığı kaydedildi.

Deponun Türkiye'nin hem en büyük hem de teknolojik açıdan en donanımlı soğuk hava depolarından biri konumunda olduğu bildirilerek, eksi 25 derecede çalışan bu tür depolarda normal bir depoda kullanılan su sisteminin suyun donmasından dolayı kullanılamadığı ve depoda bu tür durumlar için alınması gereken tüm önlemlerin en üst standartlarda alındığı vurgulandı.

Yangında bir çalışanın hayatını kaybettiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
''Bu arkadaşımız tahliye anında aynı odada kendinden başka 3 arkadaşımızla birlikte bulunuyordu. Aynı odada bulunan 4 arkadaşımızın 3'ü yangından problemsiz kurtulmuş ancak Ümit Saraç adlı şoför arkadaşımız kurtulamamıştır. Şirket olarak üzüntümüz derindir. Ümit kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Bu arkadaşımızın ailesine olan desteğimiz sürecektir.
Tüm yönetim olarak görevimizin başındayız, grup olarak birliktelik içindeyiz ve her zamankinden daha güçlüyüz. Bu tür durumlar için geliştirdiğimiz kriz senaryoları, aksiyon planlarımız devreye girmiştir.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler