"Üç aşamalı SBS ciddi mağduriyetler yarattı"

Eğitim Sen Genel Başkan Zübeyde Kılıç, üç aşamalı uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) milyonlarca öğrenci ve veli açısından ciddi mağduriyetler yarattığını söyledi.

Yayınlanma: 29.06.2010 - 11:30
Abone Ol google-news

Eğitim Sen Genel Başkan Zübeyde Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, önceki yıllarda sadece ilköğretim 8. sınıfların katıldığı OKS'nin, ''öğrencilerin hayatını sınava bağladığı, fırsat eşitliğine aykırı olduğu'' gerekçesiyle dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından kaldırıldığını anımsattı.

Bu sınav yerine ''dershanelere bağımlılığı azaltacağı'' gerekçesiyle üç aşamalı SBS'nin getirildiğini belirten Kılıç, SBS'nin de önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren 6 ve 7. sınıflarda kademeli olarak kaldırılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Bu yıl ilköğretim 6. sınıfta SBS'ye giren öğrencilerin önümüzdeki yıl 7. sınıfta tekrar sınava girmelerini eleştiren Kılıç, ''Eğitim Sen, çocuklarımızın hayatları üzerinden ısrarla sürdürülen bu yanlışa karşı duracaktır. Milli Eğitim Bakanlığı en kısa sürede bu yanlıştan dönmeli, yanlış üzerine yanlış ekleme ısrarından vazgeçmelidir'' dedi.

2009'daki SBS'ye 6. sınıflardan yaklaşık 1 milyon 100 bin, 7. sınıflardan 1 milyon 50 bin, 8. sınıflardan 1 milyon 30 bin öğrencinin katıldığını belirten Kılıç, bu yıl yapılan SBS'ye ise 6. sınıflardan 1 milyon 80 bin, 7. sınıflardan 1 milyon 60 bin, 8. sınıflardan 1 milyon 15 bin adayın girdiğini kaydetti.

Özellikle kriz koşullarında öğrencilerin dershanelere yönelmesiyle büyük maddi kayıpların ortaya çıktığını ileri süren Kılıç, üç aşamalı SBS'nin milyonlarca öğrenci ve veli açısından ciddi mağduriyetler yarattığını söyledi.

Kılıç, şunları kaydetti:
''SBS'ye giren milyonlarca öğrencinin yaşamında telafisi olmayan tahribatlar yaratan, çocuklarının başarılı olması için dershanelere binlerce lira harcama yapan öğrenci velilerinin hem psikolojik hem de maddi dengesini alt üst ederek, yaşadıkları mağduriyetin bir numaralı sorumlusu eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'tir. Söz konusu olan çocuklarımızın yaşamıdır. Bu süreci görmezden gelemeyiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler