Üç büyük kentte fark kapandı

Kılıçdaroğlu, İstanbul, Ankara ve İzmir’de AKP’nin oyunun yüzde 38, CHP’nin ise yüzde 35 olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 29.04.2015 - 00:02
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki “yavru vatan” polemiği konusunda “KTTC bağımsız bir devlettir. Milletvekillerini halkın seçtiği, bağımsız bir parlamentosu olan devlettir. Her şeyi kendi arka bahçesi olarak gören zihniyet, dozu biraz artırdı. Artık bağımsız ülkeleri de kendi arka bahçeleri olarak görmeye başlıyorlar. Bu tehlikeli bir gidiş” dedi. Kılıçdaroğlu, 3 büyük kentte yapılan son araştırmaya göre AKP’nin oy oranının yüzde 38’e gerilediğini, kendilerinin ise 35’e çıktıklarını söyledi.

7 Haziran sürecinde 3. mitingini Niğde’de gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

KKTC bağımsız bir devlet

Yardımı hükümranlık hakkı gibi kullanamaz: KKTC bağımsız bir devlet olarak görevini yapmaya çalışıyor. Türkiye KKTC’ye yardım yaptı diye Kıbrıs’ı ve Kıbrıs halkını kendi emirlerinden çıkmayan, kendi vesayeti altında olan bir devlet olarak tanıtması doğru değil. Yardımı acımasız bir dille bir hükümranlık hakkıymış gibi kullanmak 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmaz. KKTC’nin ayrı bayrağı, parlamentosu, yargısı var. Demokrasisi ve demokrasi bilinci çok daha gelişmiş. Yolsuzluklara karşı Türkiye’ye göre daha duyarlı. Dolayısıyla KKTC’ye ve kurumlarına saygı göstermek zorundayız.

HSYK arka bahçe yapıldı (Yargıdaki görevden alma krizi konusunda): Son 13 yılda yargıya sınavlarla hâkim savcı alınmasından başlayarak, HSYK iktidarın arka bahçesine dönüştürülerek, yargı yozlaştırıldı ve güven vermez noktaya geldi. 17-25 Aralık olayıyla hükümet yargı işbirliği sona erdi. Önümüze yeni bir tablo çıktı, o da şu; HSYK’de siyasal görüşüne göre bir tablo... Milliyetçiler, AKP’liler, sosyal demokratlar ve paralelciler. Bu anlayış yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşüren bir anlayış. Bugün gelinen noktada, yargı büyük güven ve itibar kaybetmiştir. Liyakata göre değil, siyasal görüşe göre yargı elemanı atanmıştır. Avukatlık yapıp yargıya sınavsız geçenler, AKP’nin il ilçe yönetim kadrolarında görev alanlardan seçilmiştir. Nitekim bu çeşitli tapelere de yansımıştır.

ODTÜ’lüler pırıl pırıl bırakır

(ODTÜ’deki bahar şenliklerinin alkol ve çevre kirliliği gerekçesiyle iptal edilmesi konusunda): Bugüne kadar şenliklerinde öğrencilere yönelik böyle bir suçlama hiç yapılmadı. Çevre kirliliğinden söz ediyorlarsa ben eminim; öğrenciler 4. günün sonunda pırıl pırıl hale getirirler.

Son anketten çarpıcı sonuç

Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinin nasıl yankı bulduğu, ellerinde yeni bir kamuoyu araştırması olup olmadığı sorusu üzerine “Son gelen araştırmaya göre Ankara, İstanbul ve İzmir’de AKP’nin oy oranı yüzde 38, bizimki 35” dedi. Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi: “Projelerimizin uygulanabilir olduğunu herkes gördü. Şimdi korkuları o... Bizim projelerle ilgili ‘halkın gözünde nasıl yıpratabiliriz...’

At çiftliğine var, emekliye mi yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerinin kaynağını soran hükümetin, AKP ve yandaş medyadan yayılan “CHP iktidara gelirse imam hatip liselerini kapatacak” iddialarına, “Niye kapatalım, imam hatipleri kuran CHP, diyaneti kuran zaten CHP” sözleriyle net yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, 3. mitingini dün Niğde’de gerçekleştirdi. CHP’nin emekliye 2 ikramiye vaadini hükümetin eleştirdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Kıyameti kopardılar, koro halinde bağırıyorlar ‘parayı nereden bulacaksın?’ diye. Sen demiyor muydun ‘Türkiye dünyanın en zengin 20 ekonomisine giriyor’ diye? Sen kaçak sarayına para buluyorsun. 2 milyon Suriyeli’ye 5.5 milyar dolar para buluyorsun, at çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler