Üç dilin çağrısı

Çağrı merkezi Türkçe, Kürtçe ve Arapça konuşuyor

Yayınlanma: 09.05.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

Turkcell Global Bilgi, 10’uncu yılını kutladığı Diyarbakır’da ekonomiye 450 milyon TL katkı yaptığını açıkladı. Diyarbakır’da düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Üst yöneticisi (CEO) Kaan Terzioğlu, “Bu yıl 80 milyon TL ilave katkımız olacak, bu 500 kişiye ek istihdam anlamına geliyor” dedi.

Yüzde 65’i kadın

Diyarbakır’da şu anda 1.150 çalışanları olduğunu ve yapılan ek binayla bu sayısının yılsonuna kadar 1.500’e çıkarılacağını dile getiren Terzioğlu, “Çalışanların yüzde 65’i kadın. Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde hizmet veriyoruz. Suriyeli mültecilere istihdam sağlıyoruz. Arapça çağrıları onlar karşılıyor. Diyarbakır şubemiz tek başına Turkcell’in toplam çağrılarının yüzde 16’sını karşılaması nedeniyle bizim için ayrı bir yere sahip. Şehirde ayrıca 29 Turkcell mağazamız var. Yatırımlarımızla Diyarbakır’ı en büyük işvereni konumundayız” diye konuştu.

14 MERKEZ VAR

Türkiye’de 12 ilde 14 çağrı merkezleri olduğunu, 4 de Ukrayna’da bulunduğunu anımsatan Kaan Terzioğlu, yeni nesil teknolojileri yakından takip ettiklerini, çağrıların yüzde 12’sini BiP’ten karşıladıklarını ve bu oranın giderek arttığını, yine çağrılarda yüzde 10’luk bir kısmın da web sitesi üzerindeki web chat’tan karşılandığını kaydetti.

1.6 milyon kişiye Arapça hizmet

Kaan Terzioğlu, müşterileri arasında 1.6 milyon kişinin Arapça hizmet aldığını da aktararak, “Yedi dilde hizmetimiz var. Ukrayna’da da çağrı merkezimiz bulunuyor. Yazın Türkiye’de Arapça, Almanca, İngilizce hizmet alan turist sayısı da artıyor” bilgisini verdi. Türkiye’de 12 ilde (Edirne, İstanbul, Çorum, İzmir, Bursa, Kırıkkale, Ankara, Trabzon, Artvin, Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa) 14 çağrı merkezleri olduğunu, Ukrayna’da da 4 merkez bulunduğunu anımsatan Kaan Terzioğlu, yeni nesil teknolojileri yakından takip ettiklerini söyledi. Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Çağatay Aynur ise, yılda 500 milyondan fazla çağrı işlediklerini ve Türkiye genelinde 12 bin çalışanları olduğunu aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler