Üç günlük zafer

Çocuğuna bakmak için 3 gün mazeret izni alamayan memur açtığı davayı kazandı. Memur ‘mazeret izni’ alarak çocuğuna bakabilecek.

Yayınlanma: 28.10.2016 - 20:38
Abone Ol google-news

Yargı, çalışanların çaresiz kaldıklarında çocuklarına bakmak için kısa süreliğine mazeret izni kullanmalarının önünü açtı. Eşi ve kendisi çalıştığı, kreş de tatile girdiği için çaresiz kalarak çocuğuna bakmak için 3 gün mazeret izni isteyen ancak “30 gün yıllık iznin var” denilerek reddedilen memur, yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı. İdare mahkemesi, memura 30 gün yıllık izni olduğu gerekçesiyle 3 gün mazeret izni verilmemesinin Devlet Memurları Yasası’na aykırı olduğuna vurgu yaptı.

Torbalı Adliyesi’nde zabıt kâtibi olarak çalışan memur, eşi de kendisi de çalıştığı için çocuğunu kreşe verdi. Ancak kreş 3 gün tatile girdi. Çocuğuna bakacak kimsesi olmadığı için çaresiz kalan memur, kreş tatilde olduğu sürece çocuğuna bakmak için 3 gün mazeret izni istedi. Ancak İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, “30 gün yıllık izni bulunduğu” gerekçesiyle memura mazeret izni vermedi.

Örnek olacak

Memurun 3 günlük mazeret izni talebinin “30 günlük yıllık izni bulunduğu” gerekçesiyle reddedilmesinin Devlet Memurları Yasası’na aykırı olduğuna işaret eden kurul, memurun itirazını kabul etti. Mahkemenin kararını bozan İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu, memura 3 gün mazeret izni vermeyen komisyonun kararını da iptal etti. Karar tüm çalışanlar için örnek oluşturacak. Bu kararın ardından kamu çalışanları çocuklarına bakmak için kısa süreliğine mazeret izni kullanabilecek. Bunun için memurun yıllık izin hakkı olup olmadığına bakılmayacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler