UEFA'dan gizlenmiş

Dursun Özbek, 2014’te gerçek zarar söylenmediği için men cezası aldıklarını açıkladı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 22:50
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın Mart ayı divan kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek, UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezasıyla ilgili bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. UEFA’nın Mayıs 2014’te Sarı-Kırmızılılarla yaptığı anlaşma, kulübün verdiği söz ve süreci anlatan Özbek şunları söyledi:

- UEFA’ya yaptığımız son savunmada, “Finansal Fair-Play uygulamasına uymayan taraflara 10 çeşit ceza var. Sen gidiyorsun bunun en kötüsünü seçiyorsun. Cezanın öldürücü olmaması gerekir” dedik. Ben bunları söylerken izlemeyi yapan savcı “Başkan, sen böyle diyorsun ama 2014’te sizi incelemeye geldiğimizde bize dediniz ki ‘UEFA bu zararları yaptık ama bu sezon 1 milyon Avro kâra geçiyoruz.’ Sonrasında 70 milyon Avro zarar açıkladınız. Eğer bize “Bu kadar zarar ediyoruz” deseydiniz size 5 sene daha izleme verirdik. Neden o zaman şeffaf olmadınız, gizlediniz? Şimdi “Bize 2 sene izleme verin diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Futbolda yarı yarıya düşüş

- UEFA, “1 yıl men veriyorum, zannetme ki gözümü üzerinden ayırdım. Sporcularla ilgili maaş, prim her şey 65 milyon Avro seviyesinde tutmak zorundasın” diyor. Bizde futbol bu seviyelerde seyrediyor. Önce maaşlar 105 milyon Avro seviyesindeymiş. Rakamlar yarı yarıya inmek zorunda kaldığı zaman bazı harcamalara dikkat etmek lazım. Asla sportif başarıdan tavizi düşünmedik.

 

Özbek Cumhuriyet’i doğruladı

İlk kez Cumhuriyet’in duyurduğu Galatasaray’ın men cezasına itiraz için CAS’a gideceğini dün başkan Özbek doğruladı. Özbek, “UEFA, 1+1 yıl olarak önerilen cezayı 1 yıl olarak uyguladı, 10 milyon Avro olarak talep edilen zarar sınırını kaldırdı. Buradan bir başarı öyküsü çıkartmaya çalışmıyorum. Şimdi konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne taşıyoruz. Galatasaray’ın marka değerini düşüren cezanın kaldırılması için hırslı bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

 

İşte G.Saray’ın borcu

G.Saray’ın toplam alacaklarının 536 milyon lira karşılığı 184 milyon dolar, toplam borçların 1 milyar 499 milyon lira karşılığı 515 milyon dolar seviyesinde bulunduğu; konsolide borç alacak farkının 331 milyon dolar olduğu açıklandı.

 

Soruşturma başlatılıyor

- Özbek, bazı kulüp üyelerinin, geçmiş yıllardaki yönetimlerin harcamalarına ilişkin inceleme başlatılmasını istemesiyle ilgili, “Geriye dönük bir araştırmayı, kendi döneminden başlamak üzere yapma sözü vermiştik. Bu işi uluslararası mahiyette yapan firmalarla görüştük. Birisiyle de sözleşme imzalama aşamasına geldik” dedi.

 

Kontrat krizi

- G.Saray’ın Kalamış Tesisleri’nden kira alamadığı, tahliye davası açmak istediği ancak işletmeciyle yapılan kontratın olmadığı ortaya çıktı. Bir üye kontratın fotokopisini buldu ama mahkeme orjinal evrağı istedi. Yönetim, işletmeciyle uzlaşma yoluna gitti, 1 yıl içinde tahliye gerçekleşecek. Özbek, “Bileklik kampanyası başlattık, sataşmaya başladılar ‘80 kuruşa yaptırıyorsun, 5 TL’ye kulübe satıyorsun’ diye. Maliyeti 80 kuruş, 10 TL’ye satıyoruz. Bileklik, birlik ve beraberliğimizin sembolü. Camia bir araya gelmeli. En kral yönetimi getirin, bu durumdan çıkılmaz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler