Uğur Mumcu 72 yaşında

Evinin önünde 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazetemiz yazarı Uğur Mumcu, 72. doğum gününde dostları tarafından Cebeci Asri Mezarlığı’nda anıldı.

Yayınlanma: 22.08.2014 - 21:23
Abone Ol google-news

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik (um:ag) Vakfı Yayın Yönetmeni Orhan Tüleylioğlu, Uğur Mumcu’nun Ortadoğu’da bugün yaşananları 90’lı yıllardan bildiğini belirterek, “Kim, kimi neden öldürüyor? Bu sorunların yanıtlarını anında bulmanın olanağı da yoktur. Olaylar yıllar sonra aydınlanır. O da bir kısmı” sözlerini anımsattı.

Tüleylioğlu yiğit ve devrimci bir gazeteci olan Mumcu’nun, bu topraklarda yaşayan insanların dürüst, saygın ve mutlu bir yaşama kavuşmalarını özlediğini, yaşamı boyunca canını ortaya koyarak doğrular adına ölümüne savaştığını söyledi. Kaçakçıları, soyguncuları, hırsızları, katilleri, karanlık ilişkileri, bağlantıları yakalayıp işleyerek, kamuoyuna duyurduğunu söyleyen Tüleylioğlu, Mumcu için, “O ülkesinin aydınlık geleceğine inanıyordu. Basın özgürlüğünü demokrasinin temellerinden biri sayıyordu” dedi.

‘Ortadoğu’yu 90’larda bilmişti’

Bugün yaşanan sorunları 90’lı yılların başında sezdiğini ve halkı uyardığını söyleyen Tüleylioğlu, Mumcu’nun Ortadoğu için kullandığı “Ortadoğu emperyalizmin kol gezdiği, terör örgütleri ile çeşitli istihbarat örgütlerinin kanlı ve kirli oyunlar oynadığı karanlık bir dipsiz kuyudur. Bu karanlık ve dipsiz kuyuda cinayetler birbirini izler. Halk deyişi ile Ortadoğu’da ‘kimin eli kimin cebindedir’bilinmez” ifadelerini anımsattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon