‘Ülke sahtekârlar cennetine döndü’

Akşener, Cem Vakfı ziyaretinde, Alevilerin Sünnilerle devletten eşit hizmet alması gerektiğine vurgu yaptı, “Bu iş Diyanet’in tanzimine kadar gider” dedi.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 22:00
Abone Ol google-news

İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener İstanbul’daki etkinlikleri kapsamında dün Yenibosna’daki Cem Vakfı’nı ziyaret etti. Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ile Alevi yurttaşlar tarafından karşılanan Akşener’le vakıf yöneticileri arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Döner, “Şehitlerimiz geldiği zaman devlet protokolü uyguluyor ama Cemevlerine gelmiyorlar” dedi. Bunun üzerine Meral Akşener,”Ben bu ülkenin gençlerine ve çocuklarına mesut bir gelecek vermek için mücadele ediyorum. Alevi-Sünni, Türk- Kürt kim olursa olsun bu devletten eşit hizmet almak zorunda. Bu Diyanetin tanzimine kadar gider” yanıtını verdi. İYİ Parti’nin Tayyip Erdoğan önünde en büyük engellerden biri olduğunu söyleyen Akşener, “Muharrem bey, Temel bey ve ben rakibiz ama yarışı naziklik içinde götürüyoruz. Bu durum karşı tarafa da yansımalı. İkinci tura kim kalırsa kalsın onu destekleyeceğiz. Bana faili meçhulcü de, PKK’lı da dediler. Kimin kuyruğuna bastım anlamadım. Türkiye bir sahtekarlar cenneti haline geldi. Hak etmedikleri oyları, hak etmedikleri paraları alıyorlar. Ama bu işi birlikte çözeceğiz” dedi.

İstanbul mitingleri iptal edildi

Akşener, geçen hafta Kırıkkale’de trafik kazası geçiren ve önceki gün hayatını kaybeden Samsun milletvekili adayı İbrahim Özyer’in cenazesi nedeniyle bugün İstanbul’da yapacağı bir dizi mitingi iptal etti. Miting iptallerini Twitter hesabından duyuran Akşener “Elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz değerli arkadaşım İbrahim Özyer’in cenazesi nedeniyle 23 Haziran Cumartesi günü yapılması planlanan İstanbul’daki tüm mitinglerimiz iptal olmuştur. Merhumun naaşı öğle namazını müteakiben Samsun Büyük Cami’den kaldırılacaktır” ifadesini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler