"Ülke yönetimi ciddiyet ister"

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ülke yönetiminin ciddiyet istediği, her alanda hesabı kitabı gerektirdiğini belirterek, ''Hesaptan yoksun olan kadroların, iktidar aşkı uğruna söyledikleri, geçici bir dumandan ibaret ifadelerdir'' dedi.

Yayınlanma: 13.03.2011 - 12:50
Abone Ol google-news

Çelik, Yeşil Bursam Derneğinin Heybeli Tesislerindeki kahvaltısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''bedelli askerliği getirecekleri ve askerliği kademeli olarak 6 aya indirecekleri'' vaadinde bulunduğunu hatırlatması üzerine Çelik, şunları söyledi:

''Evet seçime gidiyoruz. Bunları 'bedelini düşünmeden, bedelsiz, desteksiz atmalar' diye değerlendiriyorum. Son 3 ay içinde yoğun şekilde duyacağımız cümleler olacak. Vatandaşlar, bu tür ifadelere itibar etmeyecektir. Ülke yönetimi, ciddiyet ister, her alanda hesabı kitabı gerektirir; hesaptan yoksun olan bu kadroların, iktidar aşkı uğruna söyledikleri, geçici bir dumandan ibaret ifadelerdir.''

Faruk Çelik, ''Muhalefet 'dokunamazlığı kaldıralım' diyor ama bir yandan da Ergenekon sanıklarını aday gösteriyor. Bunu nasıl değerlendirmek gerekiyor?'' şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:

''Sanık konumunda tutuklu olanların, suçlu olduğunu hiçbir yerde ifade etmedik. Devam eden davalar var. Ben siyasetçilerin, devam eden ve Türk siyasi demokrasisi açısından önem arz eden bu davanın neticelenmesini beklemelerinin etik olarak doğru olacağı inancındayım. Hukuki boyutunu bir yana bırakın, etik olarak böyle suçlamalarla karşı karşıya bulunan ve bunun hesabını verme yolunda olan insanların arkadan dolanarak parlamentoya taşınmalarını doğru bulmuyorum.''

Gazetecinin ''bunlar sandığa nasıl yansır?'' sorusunu ise Çelik, ''CHP'nin gerek 'birkaç oy fazla alabilir miyim?' anlayışıyla vaatleri, gerekse Ergenekon ve benzeri Türk siyasi tarihinde, Türk sosyal hayatını ciddi şekilde sarsan bu davalarla ilgili tutumları, CHP'nin aleyhine gelişeceği ortada. Son araştırma değerlendirme raporları, CHP'nin Kılıçdaroğlu ile başlayan çıkışın hızla inişle devam ettiğini gösteriyor'' şeklinde cevapladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler