"Ülkesine yeniden saldırılmasını istiyor"

Obama yönetiminin 'terörizm' konusuna yaklaşımını eleştiren eski başkan yardımcısı Dick Cheney'in açıklamalarını değerlendiren, Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Başkanı Leon Panetta, "Cheney, sudan bile kan kokusu alıyor. Haklı olduğunu kanıtlamak için neredeyse ülkesine yeniden saldırılmasını istiyor" dedi.

Yayınlanma: 15.06.2009 - 06:52
Abone Ol google-news

Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Başkanı Leon Panetta, New Yorker dergisinin 22 Haziran'da yayımlanacak sayısı için verdiği demeçte, eski başkan yardımcısı Dick Cheney'nin ulusal güvenlik konusunda ''sudan bile kan kokusu aldığını'' söyledi.

Eski başkan George W. Bush döneminin başkan yardımcısı Cheney, verdiği kimi demeçlerde, Obama'nın, politikalarıyla, ABD'yi daha az güvenli duruma getirdiğini düşündüğünü söylemişti.

Panetta, Cheney'nin ifadeleriyle ilgili ''Alt satırını okuduğunuzda kendini haklı çıkarmak için neredeyse ülkeye yeniden saldırılmasını istiyor gibi. Bunun tehlikeli bir siyaset olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Cheney, geçen ay yaptığı bir konuşmada da Obama'nın terörle mücadele politikasını eleştirerek, Obama'yı ''düşüncesiz'' olmakla suçlamıştı.

Cheney, kendi hükümetleri döneminde yapılan ve Obama hükümetinin ''işkence'' olarak kabul ettiği sorgulama tekniklerini savunarak, Obama'nın bu teknikleri yasaklama kararının ''doğruculuk örtüsü altına gizlenmiş ve son derece akılsızca'' olduğunu ve ABD'yi daha güvensiz duruma getirdiğini savunmuş, Obama'nın Guantanomo Üssü'ndeki tutukevini kapatma kararını da tepki göstermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler