Ülkücüler, adliyede BDP'lilere saldırdı

Çağlayan Adliyesi'nde görülen KCK davasında da hareketli saatler yaşandı.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 14:37
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 5 Mayıs 2012’de olan ve gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği açıklanan patlamayla ilgili haklarında dava açılan 8’i tutuklu 13 üniversite öğrencisinin davası gergin başladı. Yargılanan öğrencilerin aleyhine tanıklık yapmak için adliyeye gelen ülkücü üniversite öğrencileri, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” sloganını atarak, duruşma salonun önünde bekleyen sanık yakınlarına, plastik şu şişeleri, soda şişeleri fırlattı ve kemerlerle saldırdı. Giderek şiddetlenen kavgaya 150 kişilik bir çevik kuvvet ekibi müdahale etti. Saldırgan gruptan gözaltına alınan olmadı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tanıklık yapmak için mahkemeye çağrılan sağ görüşlü öğrenciler, kalabalık bir grupla katıldı. Ülkücü grup, duruşma devam ederken, koridorda bekleyen sanık yakınlarına saldırdı. Türk bayrağı açarak tekbir getiren ve “Allahın askerleriyiz, Türkeş’in askerleriyiz” diye slogan atan grup, şişeleri, pantolonlarından çıkardıkları kemerleri, temizlikçilerin malzemelerini de saldırı aleti olarak kullandı. BDP üyelerinin de aralarında bulunduğu diğer grup ise “Biji serok Apo” diye slogan atarken, olaya polisler müdahale etti. Ülkücü grup dsaha sonra adliyeden uzaklaştırıldı. KCK davasına gelen grup ise sakinleştirilmeye çalışıldı.


Bilerek alındılar

Ülkücü grubun karışıklık yaratmak için içeriye bilerek alındığını savunan davanın avukatları, grubun ellerinde sopalarla adliyeye girmesine izin verildiğini öne sürdüler. Avukatlar, olay çıkartan kişilerin adliye koridorlarındaki kamera kayıtlarına bakılarak tespit edilmesini ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep edeceklerini söylediler.


Tahliye yok

Mahkeme heyeti ise avukatların “görevsizlik” talebini reddetti. Duruşmaya katılmayan sanıkların, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme, ülkücü üniversite öğrencilerinin çıkardığı kavga nedeniyle duruşma salonu çevresinde “güvenlik” önlemi alınması için ilgili birimlere yazı yazılmasına da hükmetti. Öğrencilerin tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 19 Mart 2013’e erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler