''Uludağ'a Yeşil Tur''

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ'ın güzelliklerini tanıtmak amacıyla ''Uludağ'a Yeşil Tur'' gezi programı başlattı.

Yayınlanma: 10.06.2011 - 12:30
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi önündeki törende yaptığı konuşmada, Bursa'nın değerlerini tüm yurttaşlara tanıtmayı ilke edindiklerini söyledi.

Altepe, ''Mavi Tur'' ile Gemlik ve Mudanya'yı Bursalılara tanıttıklarını, tarihi mekan gezileriyle de kentin kültürel ve tarihi mirasının yurttaşlara sunulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bursalılar olarak bu kentin nimetlerinden yeterince yararlanamıyoruz. Bu güzel kentin değerlerini herkesin görmesi ve bilmesi gerekiyor. Bursalılar, Bursa'yı tanımadan diğer şehirleri ve ülkeleri görmeyi istiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara Bursa'yı tanıtmak adına çeşitli turları gerçekleştirdik. Bugün 'Yeşil Tur' ile de Uludağ'ı tanıtacağız.''

Uludağ'ın, tarih başkenti Bursa'nın en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkati çeken Altepe, şöyle devam etti:

''Yeryüzünün cennet köşesi Uludağ, başlı başına bir marka. Güzel bir günde vatandaşlarımıza güzel bir gezi sunalım istedik. Rehberler eşliğinde İnkaya, Oteller Bölgesi gibi yerleri gezecek olan vatandaşlarımız, Uludağ'ın bitkilerini, krater göllerini, manastırlarını da tanıyacaklar. Bu güzel kentte yaşayan Bursalılar olarak, bu kentin hakkını vermeliyiz. Hedefimiz, insanımızın mutluluğudur.''

Altepe, daha sonra merkez Yıldırım ilçesine bağlı Hacivat ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinden yeşil tura katılan yaklaşık 90 kişiyi Uludağ'a uğurladı.

Uludağ gezisine katılan 70 yaşındaki Habibe Yavuz, 50 yıldır Bursa'da yaşadığını ancak Uludağ'ı sadece fotoğraflarından bildiğini ifade ederek, yöreyi tanıma fırsatı veren Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

''Uludağ'a Yeşil Tur'' programı, yaz süresince her gün 90 kişiyi Uludağ'ın güzellikleriyle buluşturacak. İnkaya, Yiğitali, Oteller Bölgesi, Dolubaba Türbesi, Bakacak gibi noktaların tanıtılacağı gezi kapsamında, yurttaşlar Sarıalan'da da piknik yapacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler