Uludereliler: Bizimle dalga geçtiler

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı Köylüleri, dün ziyaret ettikleri yakınlarının mezarları başında, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e tepki gösterdiler.

Yayınlanma: 25.05.2012 - 14:34
Abone Ol google-news

Uludere ilçesinin Irak kesimine 28 Aralık 2011'de düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 24 kişinin yakınları, Gülyazı Köyü'ndeki mezarları ziyaret etti. Yakınlarının mezarları başında Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakan Gülyazı köylüleri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Özür dilenecek mahiyette bir olay değildir" sözlerine tepki gösterdi. Şahin'e tepki gösteren bir anne, "Her şeye rağmen onların vicdanlarına sesleniyorum. Biz özür falan istemiyoruz ondan. Başbakanla birlikte bir gün karşı tepeye gelsin. Görsün perşembe günleri neler yaşadığımızı, görsün" dedi.

"Bizimle dalga geçtiler"

Aynı saldırıda yaşamını yitiren Vedat Encü'nün annesi Mercan Encü de olaydan sonra yeterli ambulans gönderilmediğini söyledi. Bu olay nedeniyle tazminat istemediklerini söyleyen Mercan Encü, "O gün 40 bin kişi buradaydık. Sadece kaymakamı gönderdiler, bizimle dalga geçtiler. Çocuklarımız halen o olay yüzünden aranıyor. Akşamları evlerde kalmıyorlar, dağlarda, ahırlarda yatmak zorunda kalıyorlar. Yeter artık. Acımız bize yeter" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler