Um:ag'dan habere yanıt

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, bugün bir gazetede 'Yandaş örgütlere destek' başlıklı haberde yer alan Uğur Mumcu Derneği'nin varlığına ilişkin bir bilginin vakıfta yer almadığını bildirdi.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 14:12
Abone Ol google-news

UMAG'dan yapılan yazılı açıklamada bir gazetede yer alan 'Yandaş Örgütlere Destek' başlıklı haberde 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tamamen veya kısmen kontrolünde bulunan vakıf ve dernekler de planda yer alıyor. Genelkurmay'ın Bilgi Destek faaliyetlerinde kullanılması emredilen kuruluşlar arasında AKUT, TEMA Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği sayılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, ASAM, Uğur Mumcu Derneği gibi derneklere örtülü maddi yardım öngörülüyor' ifadelerinin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada "Uğur Mumcu Derneği adı altında bir derneğin varlığına ilişkin bir bilgi vakfımızda bulunmamaktadır. Yanlış anlaşılmalara yol açmaması için bir kez daha vurgulamak isteriz ki Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, hukuki ve fiili konumu açısından bir dernek değil, adından da anlaşılacağı üzere bir vakıftır. Ayrıca vakfımızın TSK ya da Genelkurmay ile herhangi bir bağlantısı yoktur ve bu kuruluşlarla 'maddi bir ilişkisi'nin bulunması da söz konusu değildir. Uğur Mumcu adını kullanarak farklı çağrışımlar yaratılmak istenmesini de şiddetle kınıyoruz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler