"Umarım konular birbirine karışmamıştır"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İlahiyatçıların evlerinin aranmasıyla ilgili olarak ''Umarım örgütsel konular ile bilimsel konular birbirine karıştırılmamış olur'' dedi.

Yayınlanma: 31.03.2011 - 10:12
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, Kutlu Doğum Haftası kapsamında belirlenen, ''Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' konusunda tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Görmez, dün bazı ilahiyatçıların evlerinde yapılan aramalar konusundaki değerlendirmesinin istenmesi üzerine, doğrudan yürütmeyi gerçekleştiren devlet adamları, siyasetçilerin bile ''yargıya intikal etmiş bir konudur, bana sormayın'' dediğini hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanı olarak kendisinin de konuyla ilgili bu sözlerin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğini belirten Görmez, ''Yargıya intikal etmiştir. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir mülahazayı sizinle paylaşmam mümkün değil. Umarım örgütsel konular ile bilimsel konular birbirine karıştırılmamış olur diye umut ediyorum'' diye konuştu.

''İdam cezaları" tartışmaları

Bir gazetecinin idam cezalarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Görmez, bunun da yasamanın işi olduğunu belirtti. Görmez, ''Dünyanın en büyük yasalarının dahi merhamete ihtiyacı vardır. Adalet rahmetle yüklü olmazsa adalet olmaz zaten. Adalet rahmetle yüklü olmak zorundadır'' dedi.

Eski konuşmalarına bakıldığında Hazreti Peygamber ile ilgili olarak ''Rahmet yüklü adalet peygamberi'' ile ''Hikmet yüklü ahlak peygamberi'' nitelendirmesini kullandığını hatırlatan Görmez, ''Hangi kanunlar çıkarsa çıksın bütün kanunların da merhameti gerçekleştirmeden hakkı ve hukuku gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bütün kanunların da merhamete ihtiyacı vardır'' diye konuştu.
 

Kurasız hac

Kurasız hac ile ilgili uygulamayla ilgili bir soru üzerine de Görmez, hacca gitmek üzere kayıtlı 800 bin kişinin bulunduğu, bu yılki kayıtlarla bu rakamın neredeyse bir milyona yaklaşacağı yanıtını verdi. Türkiye'ye tanınan kotanın 74 bin olduğunu ifade eden Görmez, ''Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu konuda çok zor durumdayız'' dedi.

Yurttaşların büyük bir kesiminin kura sisteminden memnun olmadığını aktaran Görmez, adalete en yakın bir yöntem üzerinde ittifak ettiklerini belirterek, 7 yıldır kayıtlı olup da hacca gidemeyenlere kurasız hac kayıt uygulamasını getirdiklerini, 6 yıldır bekleyenleri 36, 5 yıldır bekleyenleri 25 kez kuraya dahil etme yöntemine karar verdiklerini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler