"Umarız imzalarının arkasında dururlar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın durumlarıyla ilgili olarak siyasi iktidara seslenerek, ''Parlamentoda kendilerinin de imza attıkları bir protokol var. Umut ediyoruz ki, imzalarının arkasında dururlar.'' dedi.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 13:23
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu ile CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, yönetimi CHP'ye geçen 3 belde belediyesini ziyaret etmek üzere Çankırı'ya geldi. Tekin ve beraberindeki heyet, ilk önce CHP Çankırı İl Başkanlığına geçti. CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı tarafından karşılanan heyet, bir süre partililerle sohbet etti.

Gürsel Tekin, burada yaptığı açıklamada, AKP hakkında söylediklerine basında yer verilmemesinden yakındı. Tekin, ''Güncel olaylarla ilgili söylenecek çok şey var, çok sıkıntı var. AKP ile ilgili ne söylesek, boşa söyleriz. Yazılıp çizilemiyor. Ancak iç işlerimizle ilgili şeyler olursa basında çıkıyor. Türkiye'nin güncel sorunları ile ilgilenmesi gereken basın, CHP'nin iç sorunları ile ilgileniyor'' diye konuştu. Gürsel Tekin, şunları söyledi:

''Türkiye'de ciddi bir ekonomi ve terör sorunu var. Türkiye'nin son günlerde insani olması gereken Somali yardımını bile alıp bir AKP propagandasına dönüştürdüler. Kızılay Başkanı bile tahammül edemedi, istifa etti. Hukuk işlemiyor, yargı işlemiyor. Bütün bunlarla meşgul olmamız gerekirken, CHP'nin iç işleri ile meşgul olmazsanız memnun oluruz. İktidarın hiçbir şeye tahammül edemediği gibi bizim iktidarla ilgili açıklamalarımız da gazetelerde, televizyonlarda yer almıyor. Basın ve televizyonlar üzerinde ciddi baskılar var ama biz biraz olsun gazetecilik yapılmasını istiyoruz.''

Bir partilinin, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın durumlarının ne olacağını sorması üzerine Tekin, şöyle konuştu:

''Türkiye'de millet iradesini en çok kullanan Sayın Başbakan. Yargıya, Anayasa Mahkemesine meydan okuduğu zaman 'hiçbir irade millet iradesinin üstünde değildir' diyen Başbakan değil miydi? Sana gelince millet iradesi, bir başkasına gelince millet iradesi olmaz mı? Biliyorsunuz, parlamentoda kendilerinin de imza attıkları bir protokol var. Umut ediyoruz ki, imzalarının arkasında dururlar. 73 tane gazeteci arkadaşımız cezaevinde yatıyor. Yüzlerce gazetecimiz işlerinden edildi. Bütün bunların mücadelesini CHP yapacaktır.''

Tekin ve beraberindekiler, daha sonra yöneticileri CHP'ye geçecek olan Yapraklı İlçesinin Yüklü beldesine hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler