Umudun ışığı

Kadıköy’deki gece yarısı görüntüsü Cumhuriyet Bayramları’nın fener alaylarını hatırlattı.

Yayınlanma: 09.06.2018 - 20:32
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim sürecinde İstanbul’da ilk kez Kadıköy’de gece mitingi yaptı. Erdoğan’ın ‘seçimi kazanamazsan siyaseti bırakacak mısın’ sorusuna yanıt veren İnce, “Ben senin gibi koltuk meraklısı değilim. Siyaseti bırakırım ama bir şartla. Benimle istediğin televizyon kanalında tartışırsın, seçimi de kazanırsan siyaseti bırakırım” dedi. İlk turda oy oranının yüzde 30’un üzerinde olduğunu söyleyen Muharrem İnce, “1-2 puan fark kaldı. Ben ikinci tura kalır diyordum ama böyle giderse bu iş ilk turda biter”diye konuştu. Seçim çalışmaları kapsamında daha önce Kadıköy Şaşkın Bakkal’dan Göztepe Meydanı’na kadar yürüyüp sonra da gece mitingi yapacağı açıklanan İnce, yurttaşların yoğun katılımı ve ilgisi nedeniyle yürüyüşü gerçekleştiremedi. Göztepe Parkı girişinde gece saat 01.00 sıralarında on binlerce kişiye seslenen İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Seçimlerde birinci olamazsan siyasetten çekilecek misin” sözlerine, “Sana söz veriyorum, bu seçimi kaybedersem siyaseti bırakacağım. Ama bir şartım var. İstediğin televizyon kanalında karşıma çık ondan sonra seçimi kazanamazsam bırakırım. Türkiye’nin büyük sorunları var. Büyük sorunları yorgun adamlar çözemez. Türkiye’ye taze kan lazım” diye karşılık verdi.

‘Kekler benden’

Erdoğan’ın proje olarak kıraathane açmayı vaat ettiğini söyleyen İnce, “Ben sizlere fabrika, gençlere iş, atıl haldeki sanayinin devreye sokulmasını, Merkez Bankası’nın bağımsız olmasını söylüyorum. Eğitim sistemimizi düzeltip dünya vatandaşı olalım diyorum. Eğer bu 35 günde ince hastalığa yakalanmadıysa ve normal düşünüyorsa bu kıraathane projesi FETÖ’cülerin işi, kandırılıyorsun. Ben sizlere gelecek vaat ediyorum. Söz sen emekli olunca sana kıraathane açacağım kekler de benden” diye konuştu.

‘Beni de mi dövdüreceksiniz’?

Kadıköy’de hükümete karne veren lise öğrencilerinin gözaltına alınarak dövülmesine de tepki gösteren İnce, “Bugün 17-18 yaşında çocuklar hükümete karne vermiş. O çocukları dövdürmüşler burada. Yazık günah. Bende Erdoğan’a karne veriyorum, beni de mi dövdüreceksiniz? Hadi gelin bakalım o zaman. Karne günü 17-18 yaşındaki çocuklar dövülmez. O çocuklar CHP’li değil bu memleketin evlatları” ifadelerini kullandı. 81 milyon vatandaşın cumhurbaşkanı olacağını vurgulayan Muharrem İnce, “Size söz Erdoğan gibi olmayacağım. Erdoğan, Alevileri, Kürtleri, sendikacıları, öğrencileri, solcuları sevmiyor. Erdoğan kendine biat eden insanları seviyor. Ben ise büyük bir şemsiye altında buluşalım, barışalım ve uzlaşalım diyorum” dedi.

‘1-2 puanlık fark kaldı’

Oy oranını da açıklayan İnce özetle şunları söyledi: “Şu anda yüzde 30’un üzerinde oy oranımız. 1-2 puanlık fark kaldı. Başlarken bu iş ikinci tura kalsın diyordum. Ama artık ilk turda biter diyorum. Bunun için 4 saatlik uyku herkese yeter. Yorulmak, hastalanmak yok. Marifet var.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler